Menemen Belediyesine Zorla Girmek Isteyen Eski Çalisan Etkisiz Hale Getirildi

Izmir’de Menemen Belediyesi binasina zorla girmek isteyen belediye eski çalisani, dur ihtarina uymayinca polis tarafindan ayagindan vurularak etkisiz hale getirildi. Yaralinin hayati tehlikesinin bulunmadigi ögrenildi.

Menemen Belediyesine Zorla Girmek Isteyen Eski Çalisan Etkisiz Hale Getirildi
Edinilen bilgiye göre olay, saat 19.00 siralarinda Menemen Belediyesi binasi önünde meydana geldi. Iddiaya göre önceki yillarda Menemen Belediyesi’nde çalisan, isledigi bir suç sebebiyle bir süredir de cezaevinde oldugu ögrenilen ve çesitli suçlardan çok sayida kaydi olan Ramazan E., yanindaki 2 kisiyle beraber mesai saatleri disinda belediye binasina girmek istedi. Güvenlik görevlisi tarafindan uyarilan Ramazan E. ve yanindakiler, uyarilara aldiris etmeden demir korkuluklardan atlayarak belediyenin bahçesine girdi. Bu esnada Ramazan E., belediyede görevli polis memuru ve güvenlik görevlisinin ikazlarina karsilik olarak biçak çekti. Süphelinin biçak çekmesi üzerine polis memuru, Ramazan E.’ye biber gazi sikarak kendisini etkisiz hale getirmeye çalisti. Diger saldirganlar etkisiz hale gelirken, alkollü oldugu düsünülen Ramazan E., bu kez polis memuru ve güvenlik görevlisine elindeki biçakla saldirdi. Görevli polis memuru, uyarilara aldiris etmeyen ve kendilerine saldiran süpheliyi ayagina ates ederek etkisiz hale getirdi.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayida polis ve saglik ekibi gelirken, ayagindan yaralanan saldirgan, saglik ekipleri tarafindan Menemen Devlet Hastanesine kaldirildi. Burada tedavi altina alinan saldirganin hayati tehlikesinin bulunmadigi ögrenildi.

Olayin ardindan Menemen Ilçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Menemen Belediyesi’nden açiklama

Olayla ilgili Menemen Belediyesi de bir açiklama yayimladi. Açiklamada, "Bu aksam mesai bitiminde Menemen Belediyesi’ne girmek isteyen 3 saldirgan, demir korkuluklardan atlayarak bahçeye girdi. Güvenlik ve polis memurunun uyarisina biçak çekerek karsilik veren saldirganlardan biri, polisin biber gazi ile müdahalesine ragmen saldirmaya devam etti. Bunun üzerine koruma polisi, daha öncede çesitli suçlardan sabikalari bulunan süpheliyi baldirindan tek kursunla vurarak etkisiz hale getirdi. Ambulansla Menemen Devlet Hastanesi’ne kaldirilan süphelinin hayati tehlikesinin bulunmadigi ögrenildi" denildi.

Olayla ilgili baslatilan sorusturma sürüyor.
Kaynak: İHA