Vali Akin, Cacabey Medresesi Restorasyon Çalismalarini Yerinde Inceledi

Kirsehir Valisi Ibrahim Akin, Cacabey Medresesinde devam eden restorasyon çalismalarini yerinde inceledi.

Vali Akin, Cacabey Medresesi Restorasyon Çalismalarini Yerinde Inceledi
Cacabey Gökbilim Medresesi’nin Anadolu Selçuklu Döneminde astronomi egitimi verilmek üzere insa edildigini belirten Vali Akin, günümüzde ise cami olarak kullanildigini söyledi.

Cacabey Medresesi’nin Kirsehir için en önemli tarihi eserlerinden biri oldugunu ifade eden Vali Ibrahim Akin, “Caminin yapisinda zaman içerisinde meydana gelen bozulmalar ve yipranmalar restorasyon ihtiyacini ortaya çikarmisti. Kayseri Vakiflar Bölge Müdürlügü tarafindan 2019 yilinda tadilata alinan medresede restorasyon çalismalarina baslanmis, caminin çatidan su almasi önlenmis, çatiya geçici örtü yapilmasi dolayisiyla üst örtü kaldirilarak kurumaya birakilmisti. Kurumanin sona ermesinin ardindan çalismalar yeniden baslatildi. Amacimiz, bu tarihi eseri çok daha saglikli ve saglam bir sekilde gelecek nesillere aktarmaktir. Kirsehir’in sahip oldugu önemli bir deger olan Cacabey Medresesini en kisa zamanda yeniden ibadete açma gayretindeyiz" dedi.

Il Kültür ve Turizm Müdürü Halil Çalisir, ilgili sube müdürleri ve teknik ekibin de yer aldigi program, Vali Akin’in yetkililerden tadilat çalismalari hakkinda bilgiler almasi ve devam eden çalismalari incelemesi ile sona erdi.
Kaynak: İHA