Erciyes Teknopark Tarafindan 'Summit Erciyes Açiklamasi Gelecege Yatirim Yapanlar Zirvesi' Düzenlendi

Erciyes Teknopark A.S. ve Orta Anadolu Kalkinma Ajansi (ORAN) isbirligiyle girisim sermayesi yatirim fonlari, sirketlerin fona yatirim yaptigi takdirde elde edecegi vergi avantajlari, teknoloji ve inovasyon ekosisteminin getirdigi firsatlari ve teknoloji yatirimlari yapan is insanlarinin tecrübe paylasimlari üzerinden is dünyasinda yeni bir farkindaligin olusturulmasi amaciyla “Summit Erciyes: Gelecege Yatirim Yapanlar Zirvesi” düzenlendi.

Erciyes Teknopark Tarafindan 'Summit Erciyes Açiklamasi Gelecege Yatirim Yapanlar Zirvesi' Düzenlendi


Gerçeklestirilen etkinlige, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalis, ERÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Recai Kiliç, Kalkinma Ajanslari Genel Müdür Yardimcisi Ahmet Simsek, ORAN Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci, Sanayi Odasi Baskani Mehmet Büyüksimitçi, Ticaret Odasi Baskani Ömer Gülsoy, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Kamil Akçadirci, Il Saglik Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli ile çok sayida davetli katildi.

Etkinliginin açilis konusmalarinda ORAN Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Baskani Yunus Imamoglu, Kayseri Ticaret Odasi Baskani Ömer Gülsoy ile Kayseri Sanayi Odasi Baskani Mehmet Büyüksimitçi, birer konusma yaparak etkinligin düzenlenmesinde emegi geçenlere tesekkür ettiler.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalis da etkinlikte yaptigi konusmada ERBAN melek yatirim aginin kurulmasi ile baslayan teknoloji yatirimciliginin Kayseri’de gün geçtikçe ilerledigini söyledi.

Rektör Çalis, “Erciyes Teknopark olarak bölgemizde teknoloji ve yenilik tabanli isletmelere yatirim yapilmasini ve bu isletmelerin de uzun vadeli büyüyebilmeleri gayreti içinde oldugumuzu bilmenizi isteriz. Bu amaçla Türkiye’nin 14. Ve Anadolu’nun ilk akredite melek yatirim agi olan Erciyes melek yatirim agi yani ERBAN teknoloji tabanli sirketlere yatirimcilar tarafindan fon saglanmasi adina Erciyes Teknopark çatisi altinda hizmet vermeye devam etmektedir. ERBAN melek yatirim agi bir yanda bilgi deneyimi ve sermaye sahibi kisilere melek yatirimci lisansi alarak çalismalarini sürdürürken bir yandan da finans destegi ile katma degerli projelerin hayata geçirilmesi ve büyümelerine katki saglamasi amaciyla çalismalarina hiz kesmeden devam etmektedir. ERBAN melek yatirim aginda bugün itibari ile Hazine Ve Maliye Bakanligi tarafindan melek yatirimci lisansi verilen 54’ü lisansli 106 yatirimci sile ekosistemi desteklemeye devam edecektir. ERBAN melek yatirim aginin kurulmasi ile baslayan teknoloji yatirimciligi sehrimizde gün geçtikçe ilerlemistir. Kayseri sermayesi ile 21 ileri teknoloji sirkete yatirim gerçeklesmistir. Bugün burada sektörün önemli temsilcileri, kamu otoritelerileri, yatirimcilar, girisimciler Summit Erciyes Gelecege Yatirim Yapanlar Zirvesi’nde bir araya gelerek ülkemizdeki degisen yatirim süreçlerini degerlendirecegiz. Kayseri’de, sehrimizin zirvesi Erciyes’te ulusal çapta sistemin tüm paydaslarini bir araya getiren Türkiye’nin ilk melek yatirimcilik zirvesine ev sahipligi yapmaktan duydugumuz memnuniyeti ifade etmek isterim” dedi.

Kalkinma Ajanslari Genel Müdür Yardimcisi Ahmet Simsek ise konusmasinda Kayseri’nin Anadolu’nun büyüyen sermayesine önemli katkilar sundugunu belirterek, “Kayseri Anadolunun büyüyen sermayesi bilisim ekositemine çok kiymetli katkilar sunuyorlar. Bundan iki yil evvel Türkiye’de girisimcilik ekosistemi bakimindan her yeni yil bir önceki yili unutturacak basarilar ortaya koyuyor diye ifade etmistim ki pandemiye ragmen 2020 yili büyüyen girisimcilik ekosistemizde kendini ispatlamis oldu" diye konustu.

200’den fazla is insani, melek yatirimci, fon yöneticisi, teknoloji tabanli girisimci, kamu otoritesi ve girisimcilik ekosisteminin önemli oyuncularinin yogun ilgi gösterdigi etkinlik, açilis konusmalarinin ardindan Startup Market CEO’su Serkan Bagçe’nin “Türkiye Teknoloji ve Girisimcilik Ekosistemi Tanitimi” konulu sunumu ile devam etti.
Kaynak: İHA