Elazig'da Gerçegi Aratmayan Deprem Ve Yangin Tatbikati

Elazig’da bir çimento fabrikasinda gerçeklestirilen deprem ve yangin tatbikati gerçegi aratmadi.

Elazig'da Gerçegi Aratmayan Deprem Ve Yangin Tatbikati
Is Güvenligi ve Çevre Haftasi etkinlikleri kapsaminda Elazig Seza Çimento fabrikasinda deprem ve yangin tatbikati gerçeklestirildi.

Senaryo geregi Elazig’da 6.4 siddetindeki deprem neticesinde fabrikanin bazi bölümlerinde çökme sonucu isçiler göçük altinda kaldi. Fabrika, personeller tarafindan bosaltilirken olay yerine AFAD, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), itfaiye ve saglik ekipleri sevk edildi. Daglik arazi üzerine kurulu olan fabrikada telsizle irtibat kurulmasi için UMKE ekipleri, seyyar role kurarak haberlesmeyi sagladi. Depremden dolayi göçük altinda kalan 1 isçi AFAD, yangin sonucu vücudunun belirli kisimlari yanan isçi UMKE ve üst katlarda dumana maruz kalan bir isçi de itfaiye ekipleri tarafindan kurtarilarak en yakin hastanelere sevk edildi.

Baskil ilçesi Kadiköy köyü mevkiinde bulunan çimento fabrikasinda bir tatbikat gerçeklestirdiklerini aktaran Seza Çimento Is Güvenligi Uzmani Özhan Tunç, “Tatbikat geregi 6.4 siddetinde bir deprem meydana geldi. Göçük altinda kalan yaralilarimiz oldu. Bu yaralilarimiz AFAD, UMKE ve itfaiye ekipleri tarafindan kurtarildi. Daha sonra yangin meydana geldi. Bu yanginda itfaiye personellerimizin katkilariyla söndürüldü. Tüm çalisanlarimiza ve ekiplerimize tesekkür ederim” dedi.

Tatbikat hakkinda bilgi veren Afet ve UMKE Birim Sorumlusu Yalçin Öngören, “Senaryo geregi Baskil ilçesi Kadiköy köyü mevkiinde gerçeklesen 6.4 siddetindeki deprem sonrasinda Seza Çimento tarafindan tarafimiza ihbar düstü. Ihbar sonrasi Il Saglik Müdürlügümüz Afet Koordinasyon Merkezinden 2 UMKE bir de ambulans timi görevlendirildi. Toplamda 15 personel ile katildik. 3 tane yaralimiz kurtarildi ve hastanelere sevk edildi" diye konustu.

Kaynak: İHA