Doruk, Tekerlekli Sandalyesine Kavustu

Bodrum Belediyesi, 12 yasindaki Doruk’un talebini yerine getirerek tekerlekli sandalyesine kavusturdu.

Doruk, Tekerlekli Sandalyesine Kavustu


Eskiyen tekerlekli sandalyesinin degismesini isteyen Doruk, ailesinin de girisimleri ile Bodrum Belediyesi Kültür Sosyal Isler Müdürlügü’ne ulasti. Ekipler, kisa sürede tekerlekli sandalyeyi temin edip Doruk’un sevdigi renklerde boyayarak evine teslim etti.

Bodrum Belediyesi Kültür Sosyal Isler Müdürlügü ekipleri tarafindan teslim edilen tekerlekli sandalye, Doruk ve ailesi tarafindan büyük sevinçle karsilandi. Hüseyin Turgut Karabagli Ortaokulu’nda egitim gören, yürüme engeli bulunan Doruk Burgaz, teslim edilen tekerlekli sandalye için Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras’a ve belediye ekiplerine çok tesekkür etti.

Sevdigi renklerde boyanan tekerlekli sandalyeyi gören Doruk, eski tekerlekli sandalyesinin artik istedigi gibi hareket etmedigini çok eskidigini ifade etti.

Doruk, “Su anda asiri mutluyum. Eski arabam açikçasi biraz hantaldi. Çünkü sürekli bir yerleri dökülüyordu. Vidalari düsüyordu. Düsme tehlikesi vardi. Çünkü tekerlek de sallaniyordu. Bu daha keyifli olacak artik. Baskana ve belediye ekiplerine de çok selamlar buradan. Baskanimizi bize bir kahvemizi içmeye bekleriz. Çok tesekkür ederim gerçekten, en çok arkadaslarimin sevinecegine seviniyorum nedense. Çünkü arkadaslarim mutlu olunca bende mutlu oluyorum” dedi.



Doruk’un babasi Erkan Burgaz ise “Belediyemizden bir tekerlekli sandalye talebimiz olmustu, çok sag olsunlar ilgilendiler. Kisa bir sürede yardimci oldular" diye konustu.



Baskan Aras: “Doruk’un sevincine ortak olmak beni çok mutlu etti”

Engelli bireylerin, toplumun tüm olanaklarindan yararlanma derecelerinin çagdaslik düzeyinin bir göstergesi oldugunu ifade eden Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras sunlari söyledi: “Yapisal ayrimciliga maruz kalan kadinlar, çocuklar, yaslilar, engelliler gibi herkesin yasadiklari kente erisilebilir olmalarini saglamak ve bunu kentimizin her yerinde yayginlastirmak, dezavantajli vatandaslarimizin haklarini korumak için gerekli olan ve öncelikli olarak ele alinmasi gereken her konuda çalismalarimiz sürüyor. Engelli bireylerin diger insanlarla ayni sosyal haklardan yararlanmalarinin kosulu, sosyal çevrenin engelli bireylerin gereksinimlerini karsilayacak sekilde düzenlenmesi ve temel ihtiyaçlarinin karsilanmasidir. Bu konuda elimizden geleni yapmak zorunlu bir gerekliliktir. Bu gereklilikten yola çikarak kentimizde planlarimizi ayni çerçevede olusturuyoruz. Sevgili Doruk akliyla, zekasiyla ve güler yüzüyle müthis bir enerji içinde yasama siki sikiya bagli. Doruk’un sevincine ortak olmak beni çok mutlu etti. Hedefimiz, kentimizdeki tüm engelli bireylerimizin ihtiyaçlarini gidermek ve çevresel düzenlemelerle engelli kisiler için gerekli olan saglik ve rehabilitasyon hizmetlerini saglamak, egitimlerini engelsiz bireyler gibi sürdürmelerini, is hayatinda var olmalarini, eglence, kültür ve spor etkinliklerine ulasmalarini, özetle toplumsal yasamin içinde tam olarak yer edinmelerini saglamaktir.”
Kaynak: İHA