Brezilya'daki Sel Ve Toprak Kaymasi Felaketinde Can Kaybi 198'E Yükseldi

Brezilya’da meydana gelen sel ve toprak kaymasi felaketinde can kaybi 198’e yükselirken, kayip olan 69 kisiyi arama çalismalari sürüyor.

Brezilya'daki Sel Ve Toprak Kaymasi Felaketinde Can Kaybi 198'E Yükseldi


Brezilya’nin Rio de Janeiro eyaletinin daglik bölgesindeki Petropolis sehrinde 15 Subat’ta meydana gelen siddetli yagislarin neden oldugu sel ve toprak kaymasi felaketi sonrasi arama ve kurtarma çalismalari devam ediyor. Kurtarma çalismalarinda 9’uncu güne girilirken, Petropolis Belediyesi yetkilileri, hayatini kaybedenlerin sayisinin 198’e ulastigini ve su ana kadar yakinlari tarafindan bildirilen kayip kisilerin sayisinin ise 69 oldugunu açikladi.



Hayatini kaybeden 181 kisinin kimligi tespit edildi

Hayatini kaybeden 181 kisinin kimligi belirlenirken, diger hayatini kaybedenlerin kimlik tespiti için ailelerinin beklendigi belirtildi. Yüzlerce sehir sakininin evsiz kaldigi felaket sonrasi barinaklarda hala 811 kisinin kaldigi bildirildi.



Rio de Janeiro Valiligi, Petropolis sehrinde felaketten etkilenen is yerleri için daha önce açiklanan 200 milyon Real (39 milyon 760 bin dolar) kredi bütçesinde limitin kaldirildigini, Petropolis sehrindeki sirketlere ihtiyaçlari kadar kredi saglanacagini duyurdu.

Dünde sel felaketi yasandi

Öte yandan felaketin ardindan Petropolis sehrinde olumsuz hava kosullari devam ediyor. Dün yasanan saganak yagis ve firtina nedeniyle sehrin sokaklarini yeniden su basti. Belediye alarma geçerek vatandaslari dikkatli olmalari konusunda uyarirken olayda yeni can kaybi yasanmadi.
Kaynak: İHA