Rus Askeri Donbass Bölgesi'ne Girecek

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in imzaladigi kararname ile Rus askeri Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyeti’nde göreve baslayacak.

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Ukrayna’dan tek tarafli olarak bagimsizligini ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti’ni tanima kararini aldiklarini duyururken ayrica Rus ordusunun Donetsk ve Luhansk’ta barisin saglanmasi yönünde kararname imzaladi. Putin’in imzaladigi kararnamede, “Lugansk Halk Cumhuriyeti Devlet Baskani’nin Rusya Federasyonu Savunma Bakanligi’na ilettigi talep üzerine Rus Silahli Kuvvetleri, Lugansk Cumhuriyeti topraklarinda barisi koruma misyonlari icra edecek” ifadeleri yer alirken Rusya Disisleri Bakanligi’nin Donetsk ve Luhansk ile diplomatik iliskiler kurulmasi talimati verildi.

Donetsk ve Luhansk liderleri de kararnameyi imzaladi

Putin’in imzaladigi kararnameden sonra Ukrayna’dan tek tarafli olarak bagimsizligini ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti Baskani Denis Pusilin ve Luhansk Halk Cumhuriyeti Leonid Paseçnik’te kararnameler imzaladi. Rusya’nin, Donetsk ve Luhansk’a barisi koruma birligi göndermesine olanak taniyan kararnameleri imzalayan ayrilikçilarin liderleri ayni zamanda Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’e tesekkür mesajlari gönderdi.
Kaynak: İHA