Mahalle Halkinin Müdahalesi Faciayi Önledi

Balikesir’in Sindirgi ilçesinde çikan yanginda 2 ev kullanilamaz hale geldi. Kirsal mahalle sakinlerinin müdahalesi sonucu can kaybi olmamasi teselli edici oldu.

Mahalle Halkinin Müdahalesi Faciayi Önledi
Balikesir’in Sindirgi ilçesi Yaylabayir kirsal mahallesinde aksam saatlerinde bir evin çatisinda çikan yangin mahalle sakinlerini korkuttu. Kisa sürede bitisik evlere siçrayan yanginda 2 ev kullanilamaz hale geldi, can kaybinin yasanmamasi teselli edici oldu.

Mehmet Dagtekin ve Ismail Kostur’a ait evlerden birinde elektrik kontagindan çiktigi tahmin edilen yangina ilk müdahaleyi mahalle sakinleri yapti. Mahalle merkezinde bulunan binanin çatisinin alev aldigi mahalle sakinleri bir araya gelerek yangin arazözü, hortumlar ve kovalarla ilk müdahaleye basladi.

Yangin esnasinda Yaylabayir mahallesinde bir programda bulunan Sindirgi Belediye Baskan Yardimcisi Salih Durak ve belediye personeli ilk müdahalede mahalle halkina yardim etti.

Yaylabayir mahallesinde bulunan Orman Isletme müdürlügüne ait orman arazözü de hizli bir sekilde olay yerine intikal ederek yangina müdahale etti. Yanginin çevreye siçramasi engellendi. Kisa bir süre içerisinde yangin alanina gelen Balikesir Büyüksehir Belediyesi Sindirgi Itfaiye amirligi ekipleri yangini kontrol altina alarak sogutma çalismalarina basladi.

Sindirgi Belediyesine ait tankerler ve personel de yangin söndürme çalismalarinda yer aldi. Yangin haberini alan Sindirgi Belediye baskani Ekrem Yavas, AK Parti ilçe baskani Mehmet Cemil Atla, Milliyetçi Hareket Partisi ilçe baskani Ismail Tavsanoglu da mahalleye geldi.

Evlerin yakininda bulunan yangin vanasi, arazözün dolu ve mahalle halkinin bilinçli olmasi olasi bir facianin önüne geçti. Can kaybinin yasanmamasi teselli edici oldu. Yangin sonrasi 2 ev kullanilamaz hale geldi.

Yaylabayir mahalle muhtari Mustafa Eraslan “Yaylabayirda maalesef üç tane evimiz yandi. Elektrik kontagindan çiktigi düsünülüyor. Bütün itfaiye, belediye, orman ekipleri herkes burada. Ekrem baskanim dahil bütün daire amirleri de burada. Tek tesellimiz can kaybi olmamasi. Ilk etapta vatandaslarimiz kendi imkanlariyla müdahale etti. Daha sonra mahallemize ait olan yangin tankeri ve orman arazözü ile müdahale edilerek, yanginin hafiflemesi ve söndürülmesi saglandi. Büyüksehir itfaiye ekipleri de yangini kontrol altina alarak sogutma çalismalarina basladi.

Tekrar mahalleme, Sindirgimiza geçmis olsun.” dedi.

Sindirgi Belediye baskani Ekrem Yavas “ Yaylabayir mahallemizde iki vatandasimiza ait evde yatsi namazi vakitlerinde yangin çikti. Yaylabayirda bulunan orman ekiplerimiz, Balikesir Büyüksehir Belediyesi Sindirgi itfaiye ekiplerimiz aninda buraya geldiler. Iki ev de maalesef kullanilamaz hale geldi. Çok sükür ev sahiplerinin birinin Balikesir’de birinin Akhisar’da olmasi hasebiyle herhangi bir can kaybina ya da yaralanmaya sebebiyet vermedi. Rabbim beterinden korusun. Su anda itfaiye ekiplerimiz yangin sogutma çalismalarina devam ediyor. Burada gerekli tüm islemler yapilacak. Elektrik kontagindan oldugunu düsünüyoruz. Sonrasinda da herhangi bir ihtiyaçta Sindirgi Belediyesi, Sosyal Isler Müdürlügünce gerekli tüm destek verilecektir. Rabbim beterinden korusun, geçmis olsun.“ dedi.

Kaynak: İHA