Ingiltere Disisleri Bakani Truss Açiklamasi 'G7 Bakanlari Rusya'ya Karsi Güçlü Yaptirim Paketinde Anlasti'

Ingiltere Disisleri Bakani Liz Truss, G7 Disisleri Bakanlarinin Rusya’ya karsi "güçlü ve koordineli bir yaptirim paketi" üzerinde anlastiklarini duyurdu.

Ingiltere Disisleri Bakani Truss Açiklamasi 'G7 Bakanlari Rusya'ya Karsi Güçlü Yaptirim Paketinde Anlasti'


Rusya’ya yönelik yaptirimlar arka arkaya gelmeye devam ediyor. Ingiltere Disisleri Bakani Liz Truss yaptigi açiklamada, G7 Disisleri Bakanlarinin Rusya’ya karsi "güçlü ve koordineli bir yaptirim paketi" üzerinde anlastiklarini duyurarak, "G7 Disisleri Bakanlari, Rusya’nin uluslararasi taahhütlerini ihlal etmesini siddetle kiniyor. Yanit olarak güçlü bir koordineli yaptirim paketi üzerinde anlastik. Ukrayna’nin toprak bütünlügüne destegimiz sarsilmaz" dedi.



Ingiltere’den Rusya’ya ilk yaptirimlar

Truss ayrica, Ingiltere’nin Rusya’nin saldirganligi karsisinda Keremlin Sarayi’nin ayricalik verdigi kurum ve sahislarda dahil olmak üzere Rus bankalarini hedef alan ilk yaptirimlarini açikladi.

Truss, "Rusya’nin Ukrayna’nin egemenligini daha fazla ihlal etmesine yanit olarak, Putin’in yakin çevresindeki oligarklar ve Rusya’nin Kirim’i isgalini finanse eden bankalar, Ingiltere’nin ilk yaptirim dalgasinin hedefi oldu" dedi.

Yaptirimlarin Rusya’nin stratejik çikarlarini bozmayi hedefledigini aktaran Truss, "Bu ilk yaptirim dalgasi, Kremlin’e yakin oligarklari ve bankalari vuracak. Ingiltere’nin ekonomik agirligini Rusya’nin stratejik çikarlarini bozmak için kullanacagina dair açik bir mesaj gönderecek" ifadelerini kullandi.

"Rusya eger uçurumun esiginden çekilmezse çok daha ileri gitmeye haziriz”

Truss, "Rusya eger uçurumun esiginden çekilmezse çok daha ileri gitmeye haziriz. Rus devletinin ve Rus sirketlerinin piyasalarimizdaki fon toplama kabiliyetini kisitlayacagiz. Bir dizi yüksek teknoloji ihracatini yasaklayarak, Rus bankalarini küresel ekonomiden daha fazla izole edecegiz” dedi.



Öte yandan Ingiltere Basbakani Boris Johnson ise yaptigi açiklamada, 5 Rus bankasinin ve 3 kisinin yaptirim listesine alindigini bildirmisti.
Kaynak: İHA