Halil Falyali Cinayeti Sorusturmasinda Söylemez Kardesler Tutuklandi

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) kumarhane isletmecisi Halil Falyali ve soförü Murat Demirtas’in öldürülmesine iliskin Istanbul’da gözaltina alinan Mustafa ve Faysal Söylemez’in aralarinda bulundugu 5 süpheli çikarildiklari hakimlikçe tutuklandi.

Istanbul Emniyet Müdürlügü Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekiplerince yürütülen sorusturmanin Türkiye ayaginda 9 ve 17 Subat tarihleri arasinda gerçeklestirilen 3 ayri operasyonda, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde öldüren kumarhane isletmecisi Halil Falyali ile soförü Murat Demirtas’in cinayetiyle baglantili olduklari ileri sürülen 8 kisi gözaltina alinmisti. Aralarinda Mustafa Söylemez ile Faysal Söylemez’in de oldugu süphelilerin emniyetteki islemleri tamamlanmisti.

Sorusturma kapsaminda Istanbul’da gözaltina alinan ve ek gözalti süreleriyle birlikte 12 gün boyunca islemleri süren süpheliler, bu sabah Çaglayan’daki Istanbul Adalet Sarayi’na sevk edilmisti. Emniyetteki islemlerinin ardindan Bayrampasa Devlet Hastanesi’nde saglik kontrolünden geçirilen süpheliler, daha sonrasinda adliyeye getirilmisti.

Adliyede savciliga çikarilan süphelilerin ifadesi, görevlendirilen 7 savci tarafindan alinmisti. Yaklasik 8,5 saat süren ifade islemleri tamamlanan süpheliler Mustafa Söylemez, Cengiz Sener, Abdurrahim Çelik, Ender Yildiz ve Mehmet Faysal Söylemez tutuklama, diger 3 süpheli ise adli kontrol talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimligine sevk edilmisti.

Sulh ceza hakimligine çikarilan Mustafa Söylemez, Faysal Söylemez, Abdurrahim Çelik, Ender Yildiz ve Cengiz Sener tutuklanirken, Ahmet Naim Memis, Metin Süs

ve Celal Birol adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA