Zeytinburnu'nda Hirsizlar Tekstil Magazalarina Dadandi

Istanbul Zeytinburnu’nda tekstil magazalarinda üst üste hirsizlik olaylari yasandi. Ayni gün içerisinde bir top kumas ve cep telefonu çalan 2 farkli süpheli güvenlik kameralarina yakalandi.

Zeytinburnu'nda Hirsizlar Tekstil Magazalarina Dadandi
Edinilen bilgiye göre, Zeytinburnu Telsiz Mahallesi’nde 18 Subat günü hirsizlar iki tekstil magazasini hedef aldi. Ilk olay, saat 08.00 siralarinda yasandi. Kargocunun magazanin önüne biraktigi kumas topunu çalan süpheli olay yerinden uzaklasti. Sirtinda kumas topuyla sokak ortasinda yürüyen süphelinin rahat tavirlari dikkat çekti. Ayni gün yasanan ikinci hirsizlik olayinda bir baska süpheli, ilk önce sokak üzerindeki magazalari gözetledi. Bir magazanin kapisinin kapali oldugunu gören süpheli, diger magazadan içeri girdi. Müsteri gibi içerideki elbiselere bakarken masanin üzerinde bulunan cep telefonunu gözüne kestiren sahis, etrafta kimsenin olmadigindan emin olunca telefonu cebine koyarak kayiplara karisti.

Yasanan hirsizlik anlari güvenlik kameralari tarafindan saniye saniye kaydedildi. Ilk olayda süpheli dükkanin önünde duran bir top kumasi çaldiktan sonra rahat tavirlariyla olay yerinden uzaklasiyor. Ikinci olayda, müsteri kiliginda dükkana giren süpheli telefonu cebine koyarak disari çikiyor. Süphelilerin kapüson ve maskeyle yüzlerini gizledigi görülüyor.

“Yüzlerini maskeyle kapatiyorlar”

Mahalle esnaflarindan Fettullah Dogala, “Içeride kimseyi görmeyince girip ne buldularsa alip kaçiyorlar. Iki hafta önce yine bu sokakta magazaya girdiler. Içeride kimsenin olmadigini anlayinca masanin üzerindeki telefonu ve çekmecedeki parayi çalarak kaçtilar. Hizli bir sekilde uzaklasiyorlar. Yüzlerini de maskeyle kapatiyorlar. Kafalarini kapüsonla kapatiyorlar. Kamera oldugu halde biz tedbirimizi alamiyoruz” dedi.



“Içeride kimse olmayinca giriyor”

Yasanan telefon hirsizligini anlatan Dogala, “Dün saat 17.00 siralarinda yukaridaki komsunun kapisini yokluyor. Orasi kapali oldugu için buraya yöneliyor. Içeriye bakiyorlar. Içeride kimse olmayinca giriyor. Modellere falan bakar gibi yapiyor. Bir müsteri gibi geliyor. Masadaki telefonu görüyor. Eline alip sifre var mi diye bakiyor. Kimse olmadigindan emin olunca telefonu alip gidiyor” diye konustu.

Esnaf olarak hirsizlardan sikayetçi olduklarini dile getiren Dogala, “Çok sikayetçiyiz. Sürekli basimiza gelen bir olay. Kaç defa polise de söyledik. Yüzleri kapali oldugu için bulamiyorlar. 2-3 sokak ileride de magazanin önündeki bir top kumasi alip kaçmislar. Artik bu olaylara polisimizin el atmasi lazim” seklinde konustu.



“Kendi mali gibi alip gidiyor”

Artan hirsizlik olaylarindan duydugu rahatsizligi dile getiren Izzet Elik, “Dün sabah saatlerinde dükkani açmadan gelmisler. Depomuzun önündeki bir top kumasi alip götürmüsler. Kargocular getirdi. Bursa’dan mal aliyoruz. Getiriyor, birakiyor, kumaslari ondan sonra adam gelip alip götürüyor. Kendi mali gibi alip gidiyor. Kamera var ama hiç bakmiyor. Bundan sikayetçiyiz, biktik artik. Disariya artik bir sey koyamiyoruz. Baska yerlere de giriyorlar. Depolara girip mal çaliyorlar. Telefon çaliyorlar. Artik ne yapacagimizi bilmiyoruz. Bizde çok magdur durumdayiz bu konuda” dedi.

Kaynak: İHA