Istanbul Il Emniyet Müdürlügünden Migros Eylemine Iliskin Açiklama

Migros’da zam talebinde bulunan isçiler Beykoz’da Hidiv Kasri Caddesi’nde toplanarak eylem gerçeklestirdi. Eylem sürelerinin bitmesi sonrasi polis anonslarina ragmen dagilmayan gruba polis ekipleri müdahale etti. 68 eylemci çevik kuvvet otobüsüne bindirilerek gözaltina alindi. Istanbul Il Emniyet Müdürlügü konuya iliskin yaptigi açiklamada, "Uyari ve ikazlara aldirmadan eylemlerine israrla devam eden 68 sahis yakalanmis, direnis gösteren sahislarin bir kisminin yakalanma islemi kelepçelenmek suretiyle gerçeklesmistir" ifadesine yer verdi.



Istanbul Il Emniyet Müdürlügü Migros eylemine iliskin yaptigi açiklamada, “Depo çalisanlarinin maaslarina yapilan zamlarla ilgili iyilestirme taleplerini dile getirmek amaciyla 03.02.2022 tarihinde Esenyurt ilçemizde baslayan eylemleri çesitli yer ve tarihlerde devam eden basin açiklamalari ve etkinliklerle devam etmistir.

Eylem yapilan yerlerin bir kismi, basin açiklamasi yapilabilecek yerlerden olmadigi halde, herhangi bir müdahale ve güvenlik zafiyeti olusturmadan açiklama yapilmasina müsaade edilmistir.

Beykoz Ilçemizde 18.02.2022 günü saat 14.00’de Hidiv Kasri Caddesindeki özel mülkiyetli bina önünde basin açiklamasi yapilacagi duyurusu üzerine, daha önceki basin açiklamalarinda oldugu gibi tedbir alinmistir. Belirtilen yerde yaklasik 80 kisilik eylemci grupla yapilan müzakerelerde; buranin özel ikamet alani ve ana cadde üzerinde oldugu, basin açiklamasi yapilacak yerlerden olmadigi, çevrede ikamet eden vatandaslarin asayis ve huzuru ile trafik güvenligini tehlikeye düsürecegi defaten ifade edilmistir. Grubun israrla burada basin açiklamasi yapmak talebi üzerine, müzakere edilerek basin açiklamasina müsaade edilmistir.

Gruptaki birçok kisi ayri ayri basina yönelik açiklamalar yapmis, toplu olarak sloganlar ve alkislar esliginde eyleme devam etmis oldugu halde müdahalede bulunulmamistir. Basin açiklamasi saat 14.40 siralarinda bitmesine ve gerekli uyarilarin yapilmasina ragmen bulunduklari yerden ayrilmayan grup, defaten ikaz edilmis ancak yogun slogan ve alkislarla protesto gösterisi devam etmistir. Tüm uyari ve ikazlar sonucunda geç saatlere kadar eylemlerine devam edeceklerini ifade eden gruba, konunun 2911 Sayili Kanunda tanimini bulan izinsiz toplanmaya dönüstügü bildirilmesine ragmen olumlu yanit alinamamistir. Yapilan müzakere çabalarindan sonuç alinamamasi üzerine, ses yayin araçlariyla ikazlar yenilenmis, uzun bir süre beklenmis ve saat 15.45 siralarinda uyari ve ikazlara aldirmadan eylemlerine israrla devam eden 68 sahis yakalanmis, direnis gösteren sahislarin bir kisminin yakalanma islemi kelepçelenmek suretiyle gerçeklesmistir. Büyük bir hassasiyetle takip ettigimiz ve gerekli müsamahayi göstermeye çalistigimiz bu süreç içerisinde basina yansiyan kelepçeli görüntüler bizleri de derinden üzmüstür. Konu ile ilgili arastirma ve inceleme yapilmaktadir. 2911 Sayili Kanuna muhalefetten adli islem yapilan sahislar ifade islemlerinin ardindan savcilik talimati ile serbest birakilmistir” ifadeleri kullanildi.
Kaynak: İHA