Türkiye Fuarlar Için Cazibe Merkezi Olacak

Dubai Gulfood 2022’ye katilan Güneydogu Anadolu Ihracatçi Birlikleri (GAIB) Koordinatör Baskani Ahmet Fikret Kileci, Türkiye’den 182 firmanin katildigi fuarin ihracatçilar için verimli buldugunu söyledi. Türkiye’nin uluslararasi fuarlar içinde önemli bir cazibe merkezi olabilecegine deginen Kileci, Istanbul’un, Izmir’in ve Antalya’nin bu potansiyele sahip sehirler oldugunu ve ihracatçilarin bu amaçla çalismalar yürüttügünü belirtti.

Türkiye Fuarlar Için Cazibe Merkezi Olacak
Uluslararasi fuarlarin ihracatçilar için önemli bir yere sahip oldugunu ifade eden GAIB Koordinatör Baskani Ahmet Fikret Kileci, ’’Dubai Gulfood 2022’a Türkiye’nin markalariyla adeta çikarma yaptik. Küresel anlamda ihracat dünyasinin en prestijli fuarlarindan birisi olan Dubai Gulfood ülkemizden katilan 182 firmamiz ve diger katilimcilarimiz sayesinde ülkemizi basariyla temsil ettik. Fuarlar, ülkeler arasi ithalat ve ihracatin arttirilmasi yani sira sektörel gelisimlerin yakindan izlenmesi, rakip ülke firmalarinin dünya pazarlarina sundugu yeniliklerin görülmesi açisindan da oldukça önemli bir yere sahiptir. Fuar süresince ülkemizden katilan markalarimizin stantlarina gösterilen yogun ilgiden dolayi gurur duyduk. Dünyanin neresinde olursa olsun bütün sektörlerimiz; fuarlara, diger etkinliklere katilmak, küresel pazarlarin aktif oyuncusu oldugunu göstermek ve nihayetinde ürünlerini dünya standartlarinda tanitmakla yükümlüdürler. Firmalarimizin bunu basariyla gerçeklestirdigini Dubai Gulfood 2022 fuarinda yakinen görme sansini yakaladik. Dubai sadece gida sektörü için degil bütün sektörler için dünyanin bulustugu bir nokta olma niteligini tasimaktadir. Ortadogu, Afrika ve Avrupalilarin yogun katilim sagladigi Dubai fuarlarinda yer almamiz, süphesiz sektörlerimizin bu kitalarda daha etkin olmasinda önemli roller oynayacaktir. Ülkemizi basariyla temsil eden tüm firmalarimizi kutluyoruz” dedi.

’’2022 Hedeflerimize Ulasmak için istikrarla çalismaliyiz’’

Dünya pazarlarindan daha fazla pay alabilmek için ihracatin bütün enstrümanlarinin kullanilmasi gerektiginin önemine deginen Baskan Kileci, ’’2022 hedeflerimizi yakalayabilmek için istikrarla çalismaliyiz. Yatirimlarimizi arttirarak ve nitelikli üretim yaparak ürünlerimizi gerek fuarlar yoluyla gerekse diger mecralarla dünyaya sunmaliyiz. Egitimli ve nitelikli insan kaynaklari hedeflerimizin deyim yerindeyse anahtari diyebiliriz. Bundan mütevellit yil boyunca düzenledigimiz bir birinden farkli egitimler vesilesiyle sektörlerdeki tüm insanlari bilinçlendirmeye ve yeni nesil ihracatçiligin gelistirilmesine yönelik çalismalar sürdürüyoruz. Çünkü biliyoruz ki ihracatta katma degeri saglamak, ekosistem yaratabilmek için önce alt yapiyi olusturmamiz sart ve ancak gelisim kaydederek bu hedefte yol alabiliriz. Öte yandan sektörümüze gençlerimizi kazandirmak yönündeki çabalarimiz da hiz kesmeden devam ediyor. Gençlerimiz vermis oldugumuz destek ve egitimlerle uluslararasi pazarlarda firmalarimizi ve ülkemizi basariyla temsil edebiliyorlar’’ seklinde konustu.

Kaynak: İHA