Tasan Derenin Üzeri Açilinca Ilçe Yepyeni Bir Görünüme Kavustu

Rize’nin Güneysu ilçesinde geçtigimiz yil Temmuz ayinda yasanan selde tasan ve onlarca aracin toprak altinda kalmasina neden olan ilçe merkezindeki Minder Deresi’nin üzeri açilarak çevre düzenlemesi yapildi.

Tasan Derenin Üzeri Açilinca Ilçe Yepyeni Bir Görünüme Kavustu
Rize’de 14 Temmuz 2021 tarihinde siddetli yagis sonucu meydana gelen sel ve heyelanlarda zarar gören Güneysu ilçesinde üstü kapali olan Minder Deresi’nin tasmasi sonucunda ilçe merkezinde bulunan Atasay Sokak’taki Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in annesinin ismini tasiyan Tenzile Erdogan Güneysu Ilçe Devlet Hastanesi ve ilçe kaymakamligi ile Güneysu Belediyesi’ni içerisinde bulunduran binalar olmak üzere bazi binalar derenin getirdigi balçik, hafriyat ve su nedeniyle zarar görmüstü. Derenin tasmasi sonucu ayrica 5’i belediyeye ait otoparkta olmak üzere 17 araç toprak altinda kalmisti. Afetin hemen ardindan Minder Deresi’nin kapali olan kisminin üzeri açilarak kanal yenileme çalismalarina baslandi. Yeni haliyle güzel bir görüntüye kavusan Minder Deresi, etrafindaki yürüyüs yollari, üzerine yapilan köprüler ve çevre düzenlemesiyle Güneysu için adeta bir gezinti alani haline geldi.

Ilçenin çehresinin yapilan düzenlemeyle degistigini dile getiren Recep Kara isimli ilçe sakini “Bu yaz burada afet olmustu. Derenin üzeri kapaliydi. Simdi açildi. Esnaflar perisan olmustu, simdi çok güzel oldu. Buralar geçmise nazaran çok daha güzellesti” dedi.

Bedriye Banabak isimli bir baska bir ilçe sakini ise “Çok güzel oldu burasi. Selde çok kötü olmustu buralar, çok fena olmustu. Simdi begendik, çok güzel oldu buralar. Yapandan Allah razi olsun” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA