Sanliurfa'da Davullu Zurnali Metruk Ev Yikimi

Sanliurfa’nin Eyyübiye ilçesinde vatandaslar, mahallelerinde metruk evlerin yikimini davul zurna esliginde halay çekerek kutladi.

Sanliurfa'da Davullu Zurnali Metruk Ev Yikimi
Sanliurfa’nin Eyyübiye ilçesine bagli Dedeosman Mahallesi sakinleri, sahipleri tarafindan terk edilen ve madde bagimlilarinin meskeni haline gelen metruk evlerin yikimini, davul zurna esliginde halay çekerek kutladi. Yikim islemi, Sanliurfa’nin Eyyübiye ilçesine bagli Dedeosman mahallesinde gerçeklesti. Mahallede iddiaya göre madde bagimlilarindan meskeni haline dönen bitisik 10 evin yikimi için çalisma baslatildi. Mahalle muhtari Ramazan Derin’in ev sahipleri ile görüsmesinin ardindan yikim için bölgeye is makinesi getirildi.

Kadinlar sevinçten halay çekti

Mutluluklarini davul zurna esliginde halay çekerek kutlayan mahalle sakinleri, madde bagimlilarinin meskeni haline dönen evlerin yikilmasindan dolayi büyük sevinç yasadiklarini dile getirdi. Mahalle sakini Feride Oduncu, “Vallahi çok mutlu olduk. Çocuklarimiz disariya çikamiyordu, korkumuzdan biz çikamiyorduk. Çok sükür bu madde bagimlilarinin kullandigi eski evlerden kurtulduk. Bu alanlar madde bagimlilarinin yuvasi olmustu. Bu eski evler yikildigi için sevincimden davul getirttim. Zilgitlar çalarak halay çekip oynadik. Allah muhtar ve belediye baskanimizdan razi olsun. Bu alana taziye evi ve park yapilsa çok iyi olur. Çok sükür kurtulduk” seklinde konustu.

Dededosman Mahalle Muhtari Ramazan Derin, “Burasi madde bagimlilarinin alani haline gelmisti ve bu metruk evleri yiktik. Uzun zamandir mahalle sakinlerimiz bunlari bizden bekliyorlardi. Ben mahalle muhtari olarak Belediye Baskanimiz Mehmet Kus’la istisare ederek böyle ortak karar aldik. Madde bagimlilarin alani haline gelen yaklasik 10 tane ev vardi onlari kendi imkanlarimizla yiktik. Belediye baskani ve burada evleri olan ev sahipleriyle görüserek onay aldiktan sonra yikimina basladik. Mahalle sakinlerimizde bizleri davullu, zurnali, zilgit çalarak karsiladilar. Bu mahalle sakinlerimiz arkamizda oldugu sürece bizim basaramayacagimiz hiçbir is yoktur" dedi.

Bir baska mahalle sakini Mehmet Demir ise "Ben yaklasik 30 yildir bu mahallede yasiyorum. Ilk defa böyle bir sey görüyorum. Böyle gördügümden de çok mutluyum. Bu tür eski evlerin yikilmasinin devamini da bekliyorum. Bu sekilde birçok mahallede metruk evler, bos evler var. Bunlarda artik madde bagimlilarinin evi olmus. Bu sekilde emegi geçen belediye baskani ve muhtarimiza sonsuz tesekkür ediyorum. Umarim bundan sonrasi da gelir, hem mahallemiz güzellesir, turizm merkezi alanindayiz. Bu alan da taziye evlerimiz olur hem de yollarimiz genisler. Burasi yaklasik 100 yillik mahalledir. Buraya bir el atilmasi gerekiyordu. Baslangiç oldu, umarim arkasi da gelir.

Metruk evler, is makinesiyle davul, zurna esliginde kontrollü bir sekilde yikimi yapildi.
Kaynak: İHA