Samsun'da Yürek Isitan Destek Açiklamasi 600 Test Kitabini Okula Bagisladilar

Samsun’da, Atakum Kent Konseyi’nin destekleriyle Kizilay tarafindan kirsal kesimde egitim veren bir devlet okuluna 600 tane test kitabi bagisi yapildi.

Samsun'da Yürek Isitan Destek Açiklamasi 600 Test Kitabini Okula Bagisladilar
Kizilay’in “Kitabim, Kitabin Olsun” isimli projeye bir destek de Atakum Kent Konseyi’nden geldi. Start verilen projede desteklerle 600 test kitabi toplandi. Toplanilan bu kitaplar Atakum ilçesinde bulunan Özören Ilkokulu’na bagislandi. Kitaplarina kavusan çocuklarin mutlulugu yüzlerinden okundu.

“Kizilay bizim sigortamizdir”

Kitap dagitim programinda bir konusma yapan Atakum Konseyi Baskani Prof. Dr. Sevket Özkaya, "Bugün burada Kizilay’in sadece zor günlerimizde degil, her günümüzde yanimizda oldugunu hissettigimiz bir etkinlik ile beraberiz. Suanda bir köy okulunda çocuklara okuma kitabi disinda sinavlara hazirlik için, onlarin geleceklerini olusturmak için test kitaplari dagitiyoruz. Test kitaplarini onlara Kizilay gönüllülerimiz ile beraber ulastiriyoruz. Bunun mutlulugu içerisindeyiz. Kizilay bu toplumun sigortasidir. Sadece zor günlerimizde degil, her günümüzde yanimizdalardir” dedi.

Kizilay Atakum Sube Baskani Asim Kurtoglu, ögrencilere seslenerek, “Siz bizim için çok önemlisiniz. Biz buraya Kizilay Atakum Subesi olarak sizleri ziyarete geldik. Buradan sizlere egitiminize katki olsun diye çam sakizi çoban armagani kitap takdim ettik. Asil gayemiz sizleri tanimaktir” diye konustu.

Kizilay Atakum Kadin Kollari Baskani Sevinç Deniz, “Bugün burada Atakum Kizilay olarak baslatmis oldugumuz ‘Kitabim, Kitabin Olsun’ kampanyasina katilim saglayan Atakum Konseyi Baskani Sevket Özkaya’ya çok tesekkür ediyorum. Projemiz tüm hiziyla devam edecek” seklinde konustu.

Genç Kizilay Baskan Vekili Ayça Özdemir ise “Çok heyecanliyim. Ilkini gerçeklestirdigimiz bir projedir. Yaklasik 600 tane kitap bagisi aldik. Bu bizim için çok büyük bir gururdur. Buradan tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Küçük çocuklar bizim gelecegimizdir. Biz onlara kitap bagislayarak aslinda gelecegimizi emanet ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Etkinlik sonunda, kitaplarina kavusan çocuklara çesitli ikramlarda bulunuldu.
Kaynak: İHA