Ögrencisini Darp Eden Ögretmen Açiklamasi 'Buranin Hakimi Benim'

Ankara’da ögrencisi K.P.’yi (11) omuzlarindan tutup darp eden ögretmenin ifadesinde “Buranin hakimi benim, burada benim kurallarim geçer” dedigi ortaya çikti.

Ankara’nin Çankaya ilçesindeki bir ortaokulda kendisini uyarmasina ragmen sözlerini dinlemeyen ögrencisi K.P.’yi darp ettigi iddia edilen ögretmen B.K. hakkinda 1,5 yila kadar hapis cezasi istemiyle iddianame hazirlandi.

Çankaya’daki bir ortaokulda yasanan olayda, 11 yasindaki K.P.’nin bulundugu katta nöbetçi olan B.K. isimli ögretmen, iddiaya göre koridorda arkadaslarina vuran ögrencisini sert bir sekilde uyardi. Uyarinin siddeti kaçinca darp iddiasiyla K.P.’nin ailesi ögretmenden sikayetçi oldu. Yargiya tasinan olay sonucu savcilik B.K. isimli ögretmen hakkinda ‘basit yaralama’ suçundan 6 aydan 1,5 yila kadar hapis cezasi istemiyle iddianame hazirladi.

“Buranin hakimi benim, burada benim kurallarim geçer”

Magdur ögrencinin babasi M.P., yasanan olaydan dolayi ögretmenden sikayetçi oldugunu belirterek, “Oglumu okuldan aldigimda morali bozuktu. Sonra biraz üsteleyince aglamaya basladi.

Eve gidip konustugumuzda oglumun beden ögretmeni B.K. tarafindan koridorda sürüklendigini ve yerine oturturken bogazindan sikmasi sonucu kafasini duvara çarptigini ögrendim. Ögretmen bu davranisi sergilerken ogluma da ‘Buranin hakimi benim, burada benim kurallarim geçer’ demis. Bunun üzerine darp raporu aldim” ifadelerine yer verdi.

Üzerine atili suçlamalari kabul etmeyen ögretmen B.K. ise yaptigi savunmada, “Olayin yasandigi gün o katta nöbetçiydim. K.P. isimli ögrenci gün boyu koridorda arkadaslarina vuruyordu. Uyarilarima ragmen benzer davranislari sergilemeye devam etti. 6. teneffüste kendini yere atti. Benimle de göz göze gelince sinifina gitti. Arkasindan sinifa gittigimde kendisi zaten sirasina oturmustu. Gün boyu kendisine bir seyler söylemem zaten beni hiç dinlememisti. Yanina gittim omuzlarindan tuttum ama kendisine hiç baski yapmadan, ‘Bütün gün seninle ugrastim. Benimle ugrasma artik bu sana son uyarim bir sonrakine aileni arayacagim’ dedim. Dersine girdigi ögretmenine de tüm sinif K.P.’nin bogazini siktigimi söylemis. Ögretmeni baktiginda bir iz görmemis. Yapilan suçlamalari kabul etmiyorum. Iddia edilen hareketleri yapmadim” dedi.

Her iki tarafinda emniyet ifadesinin ardindan yargi süreci baslatildi. Magdur ailenin sikayeti üzerine açilan davada savciligin hazirlamis oldugu iddianamede su bilgiler yer aldi:

“Süphelinin magdurla ayni okulda beden egitimi ögretmeni oldugu, olay tarihinde magdurun uyarilara ragmen durmamasi üzerine süphelinin magdurun omuzlarindan sikmak suretiyle magduru basit tibbi müdahale ile giderilebilecek nitelikte yaraladigi, müstekinin olay nedeniyle süpheli hakkinda sikayetçi oldugu, süphelinin 11 yasindaki magdura yönelik eyleminin TCK 86/2-3b maddesindeki kendini savunamayacak kisiye karsi basit yaralama suçu kapsaminda oldugu, süphelinin üzerine atili suçu isledigi yönünde kamu davasi açmak için taraf beyanlari, doktor raporu ve tutanaklarin bulundugu anlasilmakla, süphelinin yargilamasinin mahkemeniz nezdinde icra olunarak eylemine uyan yukarida yazili sevk maddesi geregince cezalandirilmasina karar verilmesi kamu adina talep ve iddia olunur.”
Kaynak: İHA