Numan Kurtulmus, GAÜN Rektörünü Çalismalarindan Dolayi Tebrik Etti

AK Parti Genel Baskanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmus,Gaziantep Üniversitesi(GAÜN) ziyaretinde gençlerle bir araya geldi. Prof. Dr. Kurtulmus önemli açiklamalarda bulunarak, Rektör Prof. Dr. Arif Özaydin’i ögrencilere yönelik yaptigi çalismalarindan dolayi tebrik etti.

Numan Kurtulmus, GAÜN Rektörünü Çalismalarindan Dolayi Tebrik Etti
Siyasetçi ve Akademisyen Prof. Dr. Numan Kurtulmus, GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçeklesen “Türkiye’yi Yarinlara Tasimak” konulu programda üniversite ögrencileriyle bulustu. Gündeme iliskin açiklamalarda bulunan Prof. Dr. Kurtulmus, yasadigimiz çagin son derece önemli bir dönem oldugunu, dünyada ekonominin, siyasetin küresel anlamda güç bölgelerinin yeniden yapilandigi bir döneme sahitlik ettigimizi vurguladi. Dünyanin, siyasetin, ülkeler arasindaki iliskilerin degistigini kaydeden Prof. Dr. Kurtulmus, dünyadaki güç merkezlerinin de yer degistirdigini belirterek konusmasinda sunlari söyledi: “Hayatimiza iliskin birçok seyi çok hizli bir sekilde yasiyoruz. Pandemi sartlarinda ortaya çikan degismeler öyle görünüyor ki birçok konu eskisi gibi olmayacak. Pandemiden sonra egitimden üretime kadar çalisma sekillerinden bir takim yeni mal ve hizmetlerin üretilmesine kadar çok farkli degisikliklerle karsi karsiya kalacagimiz açiktir. Onun için bu degisimi en iyi degerlendirebilecek ülkelerden birisi Türkiye’dir. Türkiye’nin gençlerinin de yarina güçlü bir sekilde hazirlikli olmasi kaçinilmazdir.”

Iddia, irade, ahlak vurgusu

Gelecegin ancak iddia, irade ve ahlak sahibi gençlerin üzerinde yükselecegini vurgulayan Prof. Dr. Kurtulmus, “Iddianiz yoksa o iddiamizi yerine getirecek kararliligimiz yani çelikten bir iradeniz yoksa ve bu iradeniz ile iddianizin ortaya koydugu dünya görüsünüz ortaya koyacak hem bireysel hem de toplumsal ahlakiniz yani yardimlasma, dayanisma, isbirligi gibi hususiyetlerimiz yoksa iddialarimiz kuru bir iddiadan ibaret olur. Bizim bir ayagimiz yeniden güçlü bir Türkiye’yi kurmaktir. Bir digeri ise bütün insanliga hakkaniyeti, adaleti, dayanismayi, vefayi daha adil bir dünyayi kurabilmek için mücadele etme kararliligini ortaya koymaktir. Böyle oldugu takdirde önümüz açiktir” diye konustu.

Türkiye’nin önünde yeni kapilar açiliyor

Türkiye’nin içinden geçtigi dünyanin zor döneminde çok önemli bir imkani da yakaladigini kaydeden Prof. Dr. Kurtulmus konusmasinin devaminda söyle konustu: “Bu imkan Türkiye’nin önünde yeni kapilarin açildigini gösteriyor. Çok daha yeni kapilarin açilabileceginin Türkiye’ye müjdesini veriyorum. Geçen sene Gaziantep’te TEKNOFEST yapildi. Onbinlerce genç o satlara ragmen buradaki TEKNOFEST’e katildi.

Geçenlerde bir ilimizi ziyaret ediyorum. Sivil toplum kuruluslariyla yaptigimiz bir toplantida bir ögretmen kardesimiz dedi ki, ‘Çocuklarimiza robotik kurslarinda ufak IHA’lar ve SIHA’lar yaptiriyoruz ve Türkiye’nin böylesine ekonomik gelismesine katkida bulunmak istiyoruz ama eksiklerimiz var onlarin da tamamlanmasini istiyoruz’ dedi.

Allah’a sükrettim. Türkiye’nin bir ilçesinin lisesindeki hocanin istedigi budur. Türkiye bu yüksek teknoloji imkanlarindan ciddi bir sekilde yararlanacak. Çevresindeki jeopolitik, jeostratejik imkanlarin hepsini en güzel sekilde degerlendirecek. Türkiye’nin önünde yeni bir dönemin açildigini ve Türkiye’nin önlenemez yükselisdöneminin basladigini görüyorum.”

Ögrencilere yemek 1 TL müjdesi

Programin açilis konusmasinda ögrencileri sevindiren bir açiklama yapan Rektör Prof. Dr. Özaydin, GAÜN Ögrenci Yemekhanesinde artik yemeklerin 1 Türk Lirasi oldugunu müjdeledi. Rektör Prof. Dr. Özaydin, ’’Cumhurbaskanimiza tesekkür ediyorum. Gaziantep’e geldiginde konusma firsati buldum ve iki söz vermistim. Bunlardan biri ögrencilere ücretsiz çay ve simit dagitimiydi, ikincisi ise ögrenci yemekhanesinde yemekleri 1 TL’ye indirmekti. Iki sözü de yerine getirdik. Hepimizin ortak amaci ögrencilerin yaninda yer almak. Hz. Ali’nin müthis bir sözü var, ‘Çocuklarinizi kendi zamaniniza göre degil onlarin yasayacagi çaga göre yetistirin’ diyor. Yarinlarin Türkiye’sinde siz yasayacaksiniz, sizlere emanet edecegiz. Bundan dolayi gençlerimizi önemsiyoruz” diyerek, Prof. Dr. Numan Kurtulmus’a “Türkiye’yi Yarinlara Tasimak” konulu etkinlige katilimlarindan dolayi tesekkür etti.

Programa Gaziantep Milletvekilleri Ahmet Uzer, Ali Sahin, Derya Bakbak, Müslüm Yüksel, Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, GAÜN Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mustafa Saribiyik, GAÜN Genel Sekreteri Dr. Muhammet Musa Budak, AK Parti Gaziantep Il Baskani Mehmet Eyup Özkeçeci, akademisyenler ve çok sayida ögrenci katildi.

Program sonrasi Prof. Dr. Numan Kurtulmus ve beraberindeki heyet TEKNOFEST’e hazirlanan ögrencilerin çalismalarini yerinde inceleyerek ORET aracini sürdü. Ögrenciler yaptigi çalismalar hakkinda Prof. Dr. Numan Kurtulmus’a bilgi verdi.
Kaynak: İHA