Ikinci El Araç Piyasasi Son 30 Yilin En Durgun Dönemini Yasiyor

Sifir araçlarda yasanan tedarik sikintisi dolayisiyla fiyatlari tavan yapan ikinci el araçlar, son aylarda dolardaki standartla birlikte fiyat istikrari yakalamasina ragmen son yillarin en durgun dönemini geçiriyor.

Ikinci El Araç Piyasasi Son 30 Yilin En Durgun Dönemini Yasiyor
Pandemi dolayisiyla sifir araçlarda yasanan tedarik sikintisi dolayisiyla fiyatlari tavan yapan ikinci el araçlar, son aylarda dövizin belli bir seviyede kalmasiyla birlikte fiyat istikrari yakaladi. Galerici esnafi buna ragmen 2. El araç piyasasinin son yillarin en durgun dönemini geçirdigini ifade ediyor. Galericiler, bu durumu kredi faizlerindeki yükseklige bagliyor.

"Daha önce böyle bir durgunluk görmedim"

26 yildir galericilik yapan Turgay Gümüs, “26 yildir bu isi yapiyorum. Daha önce böyle bir durgunluk görmedim. Bu sene piyasa çok durgun geçiyor. Sebebi ise ekonomideki duraganlik. Simdi yaklasik 2,5 aydir bir müsteri gelmedi. Bunun sebebi hem ekonomik hem de kredilere erisim zor olmasidir. Kredi alabilen vatandaslarda faizlerin yüksek oldugundan sikayet ederek araç kredisine girmiyor. Araba fiyatlari önceden çok yükseliyordu. Ama son aylarda dolarin atesi düstü araç fiyatlari da düstü. En azindan belli bir standart yakaladi. Simdi parasi olan için 2. El araç almak karli olur. Yaza dogru bu fiyatlara araç bulamazlar” dedi.

Kaynak: İHA