Erdemli'de Ögrenciler Motivasyon Etkinligi Ile Moral Buldu

İçel Büyüksehir Belediyesi MERCI Ögrenci Danismanlik Merkezi’nin düzenledigi ‘Motivasyon Etkinligi’nin 4’üncüsü Erdemli’de gerçeklestirildi. Erdemli ve Silifke Egitim ve Ögretimi Destekleme Kurs Merkezlerindeki ögrencilere yönelik düzenlenen etkinlikte ögrenciler sinav kaygisini azaltabilmek için motivasyon teknikleri ögrenirken, konserle moral buldu.

Erdemli'de Ögrenciler Motivasyon Etkinligi Ile Moral Buldu
İçel Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Erdemli Kültür Merkezinde gerçeklestirilen etkinlik öncesi 1 Ekmek 1 Çorba Projesi kapsaminda ögrencilere çorba ikrami yapildi. Etkinlik, Silifke Egitim ve Ögretimi Destekleme Kurs Merkezinde Rehberlik Ögretmeni olarak görev yapan Cemre Zantur’un ‘Motivasyon’ konulu sunumu ile basladi.

Sunumda ögrencilerin kendilerini nasil motive edebilecegini anlatan Zantur, sinav stresini azaltmaya yönelik teknikleri ögrencilerle paylasti.

Sunumun ardindan Loca The Band grubu sahne aldi. Hareketli parçalar seslendiren grup, ögrencileri costururken, sinav streslerini atmalarini sagladi.

“Havalarin isinmasiyla beraber sosyal etkinliklerimizi artiracagiz”

Sosyal Hizmetler Dairesi Egitim Hizmetleri Sube Müdürü Cem Karakus, Egitim ve Ögretimi Destekleme Kurs Merkezlerinden egitim alan tüm ögrenciler için ‘Motivasyon Etkinligi’ düzenlediklerini belirterek, “Bizler kurs merkezlerimizde sadece bilissel alanla ilgilenmiyoruz. Ögrencilerimizin ayni zamanda duyusal alanda da gelisimini önemsiyoruz. Onun için rehberlik birimini çok önemsiyoruz. Uzman rehber ögretmenlerimiz hem bireysel hem de grup rehberligi yaparak ögrencilerimizin moral ve motivasyonunu yüksek tutmaya çalisiyor” dedi.

Ögrencilerin etkinliklerden memnun oldugunu da ifade eden Karakus, “Desarj oluyorlar. Havalarin isinmasiyla beraber sosyal etkinliklerimizi artiracagiz” diye konustu.



“Çevremden gelen olumsuz cümleler vardi. Burada o konuya deginildi”

Erdemli Egitim ve Ögretimi Destekleme Kurs Merkezinden faydalanan Ahmet Kayabasi ise Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu okumak istedigini söyledi.

Sürekli motive edilmeye ihtiyaç duydugunu dile getiren Kayabasi, “Daha önce de böyle bir etkinlik olmustu. Geçen sefer geldigimde de motivasyon konusmasinin faydasi olmustu. Ben zaten devamli motive olmak zorunda kalan bir insanim. Öyle daha iyi hissediyorum kendimi. Burada da ayni sekilde oldu. Çevremden gelen olumsuz yorumlar, cümleler vardi, burada o konuya deginildi. Yarari oldu. Konser de çok güzel” ifadelerini kullandi.

Hayalinin sinif ögretmenligi oldugunu söyleyen Serkan Güldal de “Çok güzel, stresime bir nebze de olsa su serpiyor su an. Sinav stresi var üzerimizde, bir de mezuna kaldik. Yapilan konusmalardan dolayi biraz daha motiveyim. Ne yapacagimi, planli olmam gerektigini, eksiklerimi ögrendim” dedi.

Kaynak: İHA