'Dursun Istemez' Tiyatro Oyunu Seyircileriyle Bulusuyor

Kültür ve Turizm Bakanligi’nin maddi katkilariyla hazirlanan “ Dursun istemez “ adli tiyatro oyunu seyircisiyle bulusmak için gün sayiyor.

'Dursun Istemez' Tiyatro Oyunu Seyircileriyle Bulusuyor
Yönetmenligini Semih Yetimoglu, Sanat yönetmenligini Ercan Seval, sahne amirligini Feridun Korukçu, Dekor ve müziklerini Abdullah Dari, kostümlerini Emin Teber’in hazirladigi “Dursun Istemez “ adli tiyatro oyunu 21-26 Subat tarihleri arasinda Ismail Saib Sencer Il halk kütüphanesinde aksam 19.00’da sahnelenecek.

‘Dursun Istemez’ oyununun içerigi ise söyle:

“Sahte bir avukatin yalan, sahtekarlik ve riya ile insanlarin yasam ümitlerini nasil çaldigi, darmadagin olan bir ailenin çöküsü. Kizinin yasama dair mesajlari ve feryatlari. Dolandirilan insanlarin insanliga ibret olacak mesajlari. Aile içinde kusak çatismasi, Batiya özenti, tahribati, ailenin önemi ve öze dönüs. Aile yapisi güçlü olan milletin devlet yapisi da çok güçlü olacaktir; çünkü aile toplumun özüdür. Manevi degerlerini kaybeden aile yapisi çöken ülkenin manevi çöküsü de hizli olmustur. Baslarda yalnizca aile ortamlarinda yasanan dejenerasyon zamanla toplumun tüm kesimlerine yayilir. Sevgi saygi ve sadakat yerine kiskançlik ikiyüzlülük gibi kötü davranislar ortaya çikar. Güven adalet sefkat ve merhamet körelince bireylerin bir arada huzur ve baris içinde yasamalari da imkansizlasir. Reyting ugruna ziyan edilen gençlik ile insanligimiza sunulan istikbal kapisinin aci gerçeklerini göstermek. Geçmisi olmayanin gelecegi olmaz. Sevgiyi, saygiyi, Vatan duygusunun önemi, hayatin tüm renklerini ve kendi degerlerimizi gelecek nesillere aktarmak. Toplum olarak bizi biz eden degerlerimizin farkindaligini saglamaktir amacimiz.”

Oyunda görev alan oyuncu kadrosu ise “Semih Yetimoglu, Ercan Seval, Feridun Korukçu, Emin Teber, Yagmur Göral, Elif Tunçkin, Beyza Saglam, Emre Abanoz, Kadir Babacan” isimlerinden olusuyor.
Kaynak: İHA