Cumhurbaskani Erdogan Kongo, Senegal Ve Gine'ye Gidecek

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, 20-23 Subat 2022 tarihlerinde mevkidaslarinin davetlerine icabeten, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Senegal Cumhuriyeti ve Gine Bissau Cumhuriyeti’ni ziyaret edecek.

Cumhurbaskani Erdogan’in ziyaretleri kapsaminda yapilacak resmi görüsmelerde, ikili iliskiler tüm veçheleriyle ele alinacak, Türkiye ile bu devletler arasindaki isbirliginin her alanda gelistirilmesi imkânlari üzerinde durulacak.

Cumhurbaskani Erdogan, Dakar ziyareti sirasinda bir Türk firmasi tarafindan insa edilen 50 bin kisilik Dakar Olimpik Stadyumu’nun açilis törenine, Senegal Cumhurbaskani Macky Sall ve davetli diger ülkelerin Devlet Baskanlariyla birlikte istirak edecek. Cumhurbaskani Erdogan’in bu kapsamda katilimci ülke liderleriyle ikili görüsmeler gerçeklestirmesi de planlaniyor. Ziyaret vesilesiyle Dakar Büyükelçiliginin yeni binalarinin resmi açilisi da Cumhurbaskani Erdogan tarafindan gerçeklestirilecek.

Cumhurbaskani Erdogan’in Gine Bissau’yu ziyaretleri, Türkiye’den bu ülkeye Cumhurbaskani düzeyinde yapilan ilk resmi ziyareti teskil edecek.
Kaynak: İHA