Antalya-Konya Karayolu Araç Trafigine Kapatildi

Antalya’yi Konya’ya baglayan Akseki-Seydisehir karayolu üzerinde 1825 metre rakimli Alacabel yogun kar yagisi ve siddetli tipi nedeni ile tüm araç trafigine kapatildi.

Antalya-Konya Karayolu Araç Trafigine Kapatildi
Iç Anadolu’yu Akdeniz’e baglayan en önemli yol olan Antalya-Konya karayolunda kar ve tipi etkili oluyor. Kar ve tipi nedeni ile görüs mesafesi sifir noktasina geldi. Karayollari ekipleri siddetli tipi nedeniyle zorluklar yasiyor.

Akseki’nin Yarpuz mahallesinden itibaren dün gece saat 20.00 siralarinda baslayan kar yagisi sebebiyle saat 23.00 civarinda tirlarin geçisine kapatilmisti. Saat 00.00 civarinda kar yagisi Akseki’den itibaren etkisini gösterdi. Yarpuz mahallesinden itibaren siddetli tipi nedeni ile saat 01.00 siralarinda ise yol tamamen tüm araç trafigine kapatildi.

Bin 825 metre rakimli Alacabel’de kar kalinligi 30 santimetreye kadar ulasti. Bazi noktalarda ise tipi nedeni ile kar yiginlari olustu. Karayollari ekipleri ise çok sayida is makineleri ile kar kürüme ve tuzlama çalismasi yapmasina ragmen, açilan yol tipi nedeni ile yeniden kapandigi bildirildi.

Yolda onlarca aracin kaldigi bildirilirken, Alacabel’de ise kar kalinligi yer yer 40 ila 50 santimetreye ulasti, görüs mesafesi ise sifira kadar düstü.

Akseki Bölge Trafik ekipleri ise yolda kontrol yaparak tüm araçlari dinlenme tesislerine yönlendiriyor.
Kaynak: İHA