Nazik Gölü'nde Eskimo Usulü Balik Avi

Bitlis’in Ahlat ilçesinde 30 kilometrekarelik alana sahip Nazik Gölü siddetli soguk nedeniyle tamamen donarken, balikçilar ise Eskimo usulü balik avi yapiyor.

Nazik Gölü'nde Eskimo Usulü Balik Avi
Ilçeye bagli Ovakisla beldesi ile Nazik, Gölgören, Dilburnu ve Kirikkaya köyü sakinleri, her yil soguk hava nedeniyle donan Nazik Gölü’nde tehlikeye aldiris etmeden balik avliyor. Yüzeyi tamamen donan gölde yaklasik 3 kilometre yürüyen köylüler, kazma ve küreklerle 30 santimetrelik buz tabakasini kirarak, göle attiklari aglarla aynali sazan ve inci kefali baliklarini avliyor. Köylülerin balik avi için donmus göl üzerindeki yürüyüsleri ve balik avlari havadan dron ile görüntülendi.

Dilburnu köyünde balikçilik yaparak geçimini yapan Mehmet Ogur isimli vatandas, kisin tamamen donan Nazik Gölü’nde zorlu balik avciligi yaptiklarini belirtti.

Ogur, “Göl yilbasindan sonra buz tuttu, nisan ayina kadar sürüyor. Nazik Gölü’nde balikçilik yapiyoruz. Bu sene buz ortalama 30 santimetre kalinliga ulasti. 3 kilometrelik bir yol gelerek gölün ortasindaki aglarimizi çikariyoruz. 2-3 günde bir geliyoruz. Sabah erkenden geliyoruz, ikindiye kadar çalisiyoruz. Burada baliklari çikariyoruz ve geçimimizi öyle sagliyoruz” dedi.

Çetin Kardogan isimli balikçi da, sabah Nazik Gölü’ne gelip önceden attiklari aglari çektiklerini belirterek, “Nazik Gölü’nde balikçilik yapiyoruz. Kisin hayat sartlari zor oldugu için batiya gidip çalisamiyoruz, o yüzden geçimimizi balikçilikla sagliyoruz. Sabahin erken saatlerinde geliyoruz ve buzu kirip ag atip balik çikariyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA