Ilkadim THM Korosu'ndan Türkü Ziyafeti

Ilkadim Belediyesi Türk Halk Müzigi (THM) Korosu’nun “Yeni Yila Merhaba” konseri büyük ilgi gördü.

Ilkadim THM Korosu'ndan Türkü Ziyafeti
Sefligini Hizir Aydin’in yaptigi 75 kisiden olusan Ilkadim Belediyesi THM Korosu, Samsun Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde türkü ziyafeti verdi. Türk halk müziginin sevilen parçalarini seslendiren koroya hep bir agizdan eslik eden katilimcilar, keyifli bir gece yasadi. Sevilen eserlerin icra edildigi iki bölümden olusan konsere Ilkadim Belediyesi Baskan Yardimcisi Lütfü Coskun ve çok sayida vatandas katildi.

Oturacak yer kalmayan salonda merdivenleri dolduran müzikseverlere solistler toplam 26 eser seslendirdi. Konser sonunda gösterdikleri performans nedeniyle koro üyeleri ve Sef Hizir Aydin’i tebrik eden Baskan Yardimcisi Lütfü Coskun, onlara plaket ve çiçek takdiminde bulundu.

“Zor günlerde moral bulmak için bir araya geldik”

Gece sonunda söz alarak Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas’in yakin zamanda baba acisi yasadigini ve kendisinin selamlarini sizlere iletmek için kendisini burada görevlendirdigini söyleyen Lütfü Coskun, “Maalesef bu salgin döneminde çok sevdigimiz hemsehrilerimizi, dostlarimizi kaybettik. Tabii, bu dönem içerisinde ayri kalmak zorunda kaldik. Hem salgin hem de ekonomik nedenler ile zor günler geçiriyoruz. Simdi biraz moral bulmak ve bir araya gelmek amaci ile konserlerimize basladik. Bizi destekleyen, zevkle dinlemeye gelen tüm misafirlerimize ve halk müzigi severlere yürekten tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA