Eregli'de Tekstil Atiklari Kumbaralar Sayesinde Geri Dönüsecek

Konya’nin Eregli Ilçe Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü tarafindan, Sifir Atik Projesi kapsaminda ana güzergahlar ve toplu yasam konutlarinin bulundugu alanlar basta olmak üzere 68 ayri noktada Tekstil Atiklari Geri Dönüsüm Kumbaralari yerlestirildi.

Eregli'de Tekstil Atiklari Kumbaralar Sayesinde Geri Dönüsecek
Geri kazanilabilir atiklar kaynaginda ayirma projesi ile geri dönüsebilir tekstil ürünleri içeriginde her türlü giysi, ayakkabi ve çanta gibi tekstil malzemeleri atilabilecek. Kumbarada biriken atiklardan kullanilabilir durumda olanlar ihtiyaç sahiplerine ulastirilacak, kullanilamaz durumda olanlar ise tekstil hammaddesi olarak geri dönüsüme kazandirilacak.

“Atiklar geri dönüsümle yarar saglayacak”

Eregli Belediye Baskani Hüseyin Oprukçu, “Toplum olarak atiklarin geri dönüsüm gerekliligi ve önemi noktasinda bilinçlenmeli ve atiklarimizin ekonomimize katki saglayacagi gerçegini bilmeliyiz. Belediye olarak Sifir Atik Projesi kapsaminda gerekli adimlari atiyoruz. Bu noktada Eregli’mizde ana güzergahlar ve toplu yasam konutlarinin bulundugu alanlar basta olmak üzere 68 ayri noktada Tekstil Atiklari Geri Dönüsüm Kumbaralari yerlestirdik. Bu sayede hemserilerimizin kullanmadigi tekstil malzemelerinin, Tekstil Atiklari Geri Dönüsüm Kumbaralari araciligiyla kullanilabilecek olanlari ihtiyaç sahibi hemserilerimize ulastirilacak, kullanilmayacak olanlar ise hammadde olarak kullanilmasi için sanayimize kazandirilacak. Bundan önce oldugu gibi bundan sonra da Eregli’mize, ülkemize ve ekonomimize katkisi olacak, insanimizin yararina olacak her projeyi hayata geçirmek için elimizden geleni yapmaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA