Ege'nin Incisi Usak'a Nazar Degdi

Usak, Saglik Bakani Fahrettin Koca’nin açikladigi vaka haritasinda, üçüncü kez bir önceki haftaya göre en çok artis gösteren 10 il arasina girdi.

Ege'nin Incisi Usak'a Nazar Degdi


Saglik Bakani Fahrettin Koca, 29 Ocak - 4 Subat tarihleri arasinda 100 binde vaka sayisi en çok artan 10 ili geçtigimiz günlerde açiklamisti. Usak, yapilan açiklamada üst üste 3 hafta en çok artis gösteren iller arasina girdi.

22 - 28 Ocak tarihlerinde 100 binde 794.46 olan vaka sayisi, yine artis göstererek 100 binde bin 262.48 oldu. Bununla birlikte bununla birlikte Ege Bölgesi’nde en düsük vaka sayisi olan ve “Ege’nin Incisi” olarak da adlandirilan Usak, 3 hafta üst üste en çok vaka artisi gösterilen iller arasina yer aldi.

Bu artisin ardindan Usak Il Emniyet Müdürlügü ekipleri, yeniden harekete geçti. Kentin en islek caddesi olarak bilinen Ismet Pasa Caddesi’nde resmi asayis sube ekipleri maske, mesafe ve hijyen konularinda uyarilarda bulunurken; resmi araçlardan da vatandaslara anonsla uyarilar yapildi.

Salginla mücadelede Türkiye’ye örnek olan Usak’in geldigi durumdan duydugu rahatsizligi dile getiren esnaf Hasan Poyraz, vatandaslarin çok duyarli olmadigina dikkat çekti. Poyraz, “Halkimiz çok duyarli degil. Emniyet güçleri elinden geleni yapiyor ama halkimiz duyarli degil. Maske takmiyorlar, maske takan az. Bu nedenle maalesef artislar sürüyor” ifadelerini kullandi.

Baska bir esnaf Metin Özer ise, vaka artislarinin havalarin sogumasiyla ilgisi oldugunu belirtti.

Kaynak: İHA