Dösemealti'nda 3 Yeni Magara Kesfedildi

Dünyaca ünlü magaralari bakimindan dikkat çeken Antalya’nin Dösemealti ilçesinde yeni 3 adet magara daha tespit edildi. Istanbul Teknik Üniversitesi Magara Arastirma Kulübü’nce bulunan magaralarin bugüne kadar bilinmedigi açiklandi.

Dösemealti'nda 3 Yeni Magara Kesfedildi
26 kisilik bir ekipten olusan Istanbul Teknik Üniversitesi Magara Arastirma Kulübü ilçede çalismalara basladi.

Çalisma süreci boyunca kesfedilen magaralarin haritalarinin çikarilacagi açiklandi.

“Dogal güzelliklere sahip çikiyoruz”

Dösemealti Belediye Baskani Turgay Genç, ilçe sinirlari içerisinde 3 yeni magaranin kesfedilmesinin bölge turizmi için de çok önemli oldugunu söyledi.

Baskan Genç, “Dösemealti, tarihiyle oldugu kadar muhtesem dogal güzellikleriyle de kesfedilmesi gereken özel bir Ilçe. Bu kapsamda ilçe sinirlarindaki Karain ve Kocain Magaralari da bu doga harikasi olan yerler arasindadir. Belediye olarak ilçemizin tarihi ve dogal güzelliklerine sahip çikiyoruz ve her platformda tanitiyoruz” dedi.

Dösemealti’nda 500 bin yil öncesine isik tutan Karain Magarasi ve 30 bin yillik Kocain Magarasi bulunuyor. Tabak, Kilise ve Düden Magarasi olarak isimlendirilen bu 3 magara ile ilgili önümüzdeki günlerde detayli açilamasinin yapilmasi bekleniyor.

“Turizmin hizmetine sunuldu”

Turizm çesitliligi açisindan Türkiye’deki magaralar, önemli bir potansiyel olusturuyor. Türkiye, yüzde 40’i, magara olusumlari asisindan önemli bir nitelik olan karstlasmaya uygun kayalardan meydana gelmistir. Türkiye’de 30’un üzerinde magara turizme açilmis olup, bunlarin disinda yalnizca uygun ekipman saglanarak rehber esliginde girilebilecek özel ilgi gruplarina yönelik bir çok magara bulunuyor. Turizm Bakanligi’nca bugüne kadar 13 adet magara turizmin hizmetine sunuldu.
Kaynak: İHA