Diyarbakir'da Daha Yesil Bir Alan Için 60 Bin Agaç Dikilecek

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi, “Daha Fazla Yesil Daha Saglikli Nefes” projesi ile baslattigi 2022 yili agaçlandirma çalismalari kapsaminda kentte belirlenen yerlere farkli türlerde 60 bin agaç dikecek.

Diyarbakir'da Daha Yesil Bir Alan Için 60 Bin Agaç Dikilecek
Büyüksehir Belediyesi, daha yesil bir kent için basladigi 2022 yili agaçlandirma çalismalarini kentin farkli noktalarina 60 bin agaç dikme hedefiyle sürdürüyor.

Park ve Bahçeler Daire Baskanligi, 2022 yili agaçlandirma faaliyetinin startini verdigi Fetih Ormani ile Dicle Vadisi Regresyon ve Mesire Alani’nda su ana kadar 6 bin agaç dikti.

Ekipler, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvari, Abdulkadir Aksu Caddesi, Mezopotamya Bulvari, Tekel Caddesi, Mesut Yilmaz Caddesi, Diclekent Bulvari, Mahabad Bulvari, Riha Caddesi, Gazi Yasargil Egitim ve Arastirma Hastanesi ve kavsagi ile Suriçi, Bismil Istasyon Caddesi ve Havaalani Yonca Kavsagi basta olmak üzere belirlenen yerlere farkli türlerde 4 bin 235 agaç dikimi yapti.

Merkez ve kirsal ilçelerde sürdürülen agaçlandirma çalismalari ilkbaharda Nisan ayinin sonlarina kadar, sonbaharda ise Ekim ayindan baslayarak Aralik ayina kadar devam edecek.

2021’de 60 bin agaç dikilmisti

Büyüksehir Belediyesi, daha yesil bir Diyarbakir için olusturdugu “Diyarbakir Fetih 1382 Hatira Ormani” “Diyarbakir21 Hatira Ormani” kent merkezi ve ilçelerde farkli bulvarlar ile noktalara 60 bin agaç dikmisti.
Kaynak: İHA