Arnavutköy'de Isyerinin Önünde Bulunan El Arabasi Çalindi

Arnavutköy’de firina odun tasimak ve çöpleri atmak için kullanilan el arabasi isyerinin önünden çalindi. El arabasi çalinan isyeri sahibi Abdulbaki Aras, ‘Ihtiyaci varsa gelsin bir yillik ekmegini vereyim’ derken, hirsizlik ani güvenlik kamerasina yansidi.

Olay, 2 Subat günü Arnavutköy Mustafa Kemal Pasa Mahallesi Eski Edirne Asfalti Caddesi üzerinde yasandi. Edinilen bilgiye göre, hirsiz cadde üzerindeki firinda odun tasimak için kullanilan el arabasini gözüne kestirdi. Bir süre bekleyen hirsiz firinin önünde kimsenin olmadigini görünce, el arabasini çalarak kayiplara karisti. Yasanan hirsizlik ani ise güvenlik kamerasina saniye saniye yansidi.

“Ihtiyaci varsa gelsin bir yillik ekmegini vereyim”

Çalinan el arabasi ile ilgili konusan Abdulbaki Aras, “Biz yillardir bu agaca dayiyoruz bu el arabasini firindan çikan külleri koyuyoruz, odun tasiyoruz. Sabah geldik yerinde yoktu. Kameradan bakalim istedik bir kisi el arabasini aliyor, ara sokaga giriyor, ses yapmasin diye de omuzuna alip tasiyor. El arabasina düsecek kadar olmamali. Yani ihtiyaci varsa gelsin istesin ekmek isterse ben ona 1 yillik ekmek vereyim. Ihtiyaci varsa gidereyim, ama bu el arabasini 20 TL’ye satacak simdi. Çok görmüyorum, camiye gidip ayakkabi çalan musluk çalan insanlar bu el arabasina da düsmüstür illaki. Biz odun tasimak için kullaniyoruz bu el arabasini zaman zaman karsilasiyoruz yine çaldilar buradan sonra agaca zincirledim ama sonra utandim insanlar dalga geçer diye yine çözdüm” dedi.

Kaynak: İHA