450 Hafiz Adayi Tarih Ve Kültür Gezisinde Bulustu

Bayburt Il Müftülügüne bagli kiz ve erkek yatili hafizlik Kur’an kurslarinda okuyan ögrenciler Erzurum’da bulunan tarihi ve kültürel mekânlari ziyaret ettiler.

450 Hafiz Adayi Tarih Ve Kültür Gezisinde Bulustu
Bayburt Il Müftülügü’nün koordinasyonu ile düzenlenen iki günlük gezi programina 7 Kur’an kursundan 450 ögrenci katildi.

Ögrencilerin moral ve motivasyonunu artirmak amaciyla düzenlenen gezi kapsaminda 15 Subat 2022’de kiz ögrenciler, 16 Subat 2022’de erkek ögrenciler; Kop Sehitligi, Aziziye ve Mecidiye Tabyalari, Nene Hatun’un Kabri, Abdurrahman Gazi Türbesi, Erzurum Kalesi, Kümbetler, Palandöken Kayak Merkezi, Yakutiye Medresesi ve Ulu Cami gibi tarihi ve kültürel mekanlari ziyaret ettiler.

Konuyla ilgili IHA’ya açiklamalarda bulunan Bayburt Il Müftüsü Hasan Basoglu sunlari kaydetti: “Hafizlik yapan ögrencilerimizin moral ve motivasyonlarini artirmak, sosyal ve kültürel gelisimlerine katki saglamak için bu programini düzenledik. Imkânlar ölçüsünde bu tür programlara devam edecegiz” dedi.

‘Hafizlarimiza milli ve manevi degerlerimizi ögretmek en öncelikli görevimiz’

Açiklamalarina devam eden Müftü Basoglu: “Kur’an kurslarimizda okuyan ögrencilerimize milli ve manevi degerlerimizi ögretmek en öncelikli görevimiz. Onun için bu gezimize tarihe ikinci Plevne Savunmasi olarak geçen Kop Savunmasinin yapildigi alandaki Kop Sehitliginden basladik. Osmanli tarihinin önemli savaslarindan "93 Harbi" diye adlandirilan 1877-1878 Osmanli-Rus savasinda genç yasta gösterdigi büyük kahramanlikla simge haline gelen Nene Hatun’un kabrini ziyaret ettik. Burada kiz hafizlarimizin duygularina sahit olduk. Ögrencilerimizle birlikte birçok tarihi mekâni gezdik. Tarihe ilim, irfan ve kahramanliklariyla yön veren kahramanlarimizin kabirlerini ziyaret ettik. Kiz ögrencilerimizin her birinin Nene Hatun suuruyla, erken ögrencilerimizin Kop Savunmasi kahramanlarin suuruyla yetismesini temenni ediyor ve onun için gayret ediyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA