Eskisehirli Ögrencilerin Projeleri Uluslararasi Yarismada Ödül Kazandi

Eskisehir Fatih Fen Lisesi ögretmen ve ögrencilerinin fizik alaninda yaptigi projeler, BUCA IMSEF (International Music, Science, Energy and Engineering Fair) Bilim ve Müzik Fuari’nda finale kalarak basari ödülü almaya hak kazandi.

Eskisehirli Ögrencilerin Projeleri Uluslararasi Yarismada Ödül Kazandi
Buca Belediyesi Kizilçullu Bilim ve Sanat Merkezi tarafindan gerçeklestirilen BUCA IMSEF Bilim ve Müzik Fuari’nda dünya gençleri bilim ve sanat projelerini yaristiriyor. Fizik, kimya, biyoloji, matematik-bilgisayar, enerji-mühendislik ve müzik-piyano kategorilerinde düzenlenen yarismaya, uluslararasi toplam 856 proje basvuru yapti. Uzman akademisyenler tarafindan yapilan ön degerlendirme sonucunda; Türkiye’nin 31 sehrinden 72 okulun projesi ile beraber, 26 ülkeden toplam 166 proje finale kaldi. Çevrimiçi yarismada; 498 genç, yarisma heyecani yasarken, Eskisehirli ögrenciler de basarilariyla dikkat çekti.

Eskisehirli ögrenciler basari ödülüne layik görüldü

Eskisehir Fatih Fen Lisesi 10. sinif ögrencileri Umut Sahan ve Alperen Karagöz’ün Türk Dili ve Edebiyati Ögretmeni Cengiz Arsu’nun danismanliginda gelistirdikleri iki farkli proje, finalde basari ödülüne layik görüldü.

Sahan ve Karagöz, “Tip ve Saglik Teknolojileri” temasina sahip olan fizik projelerini Ingilizce olarak hazirlayarak yine bu dilde sunum gerçeklestirdi.

Basari ödülü almaya hak kazanan Umut Sahan, kendi çalismasinda, koronavirüs ile mücadeleye yardimci olacak yeni yöntemler gelistirmek amaciyla, “Biyoinformatif Tibbin Bir Teknigi Olan Magnetoterapi ile Covid-19’un Yayilmasinin Engellenmesi ve Insan Vücuduna Kalici Bir Zarar Vermeden Covid-19’un Tedavi Edilmesi” konusunu isledi.

Diger basarili ögrenci Alperen Karagöz ise, dünyadaki enerji sorununa ve pandemi döneminde çevreci çözümler üretmeyi hedefledigi projesinde “Covid-19 Pandemisinde Hidrojen Temelli Akilli Enerji Kaynaklarinin Arastirilmasi ve Çözüm Önerilerinin Sunulmasi” konusunu ele aldi.

Sahan ve Karagöz, danisman ögretmenleri Cengiz Arsu ile birlikte gelistirdikleri fizik projeleriyle Meksika ve Endonezya’da yapilacak uluslararasi bilim yarismalarinda da Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandilar.
Kaynak: İHA