Aziz Valentine Kimdir? Valentine’s Day Ne Demek?

Aziz Valentine sevgililer günün gelmesiyle oldukça sık aratılan isimler arasında yer alıyor. Bu nedenle birçok kişi arama motorlarına yöneldi. Peki, Aziz Valentine kimdir? Aziz Valentine hikayesi nedir? Aziz Valentine kim? İşte detaylar...

Aziz Valentine Kimdir? Valentine’s Day Ne Demek?
14 Şubat Sevgililer Günü’nü çiftler tarafından heyecanla bekleniyordu. Bu özel günün gelmesinin ardından Aziz Valentine’nin kim olduğu merak edildi. Bu nedenle en sık aratılanlar arasında Aziz Valentine kimdir ve Aziz Valentine hikayesi nedir soruları yer alıyor. 269 yılında öldürülen Aziz Valentine’nin hayat hikayesi oldukça emrak edildi. Aziz Valentine kimdir ve Valentine’s Day ne demek sorularına cevap almak için haberimizin detaylarını inceleyebilirsiniz.


Aziz Valentine Kimdir? Valentine’s Day Ne Demek?

Aziz Valentine Kimdir?


14 Şubat’ın gelmesinin ardından birçok kişi Aziz Valentine kimdir sorularına cevap aramaya başladı. Bu nedenle en sık aratılanlar arasında Aziz Valentine kimdir ve Aziz Valentine hikayesi nedir soruları yer alıyor. Birçok kişi bu özel günün gelmesinin ardından konu hakkında detayları merak etmeye başladı. Sevgilisi veya eşiyle 14 Şubat günü plan yapanlar bu günün anlamını ve önemini araştırmadan edemiyor. Aziz Valentien ile gelenekselleştiği düşünülen bu özel günün ortaya çıkışı sık sık aratıldı. Roma İmparatorluğu döneminde Papaz olarak görev yapan Saint Valentine döneminde 14 Şubat geleneksel bir şekilde kutlanırdı Burada çiftlerin bir araya gelmesi amaçlanırdı. Bu özel gün geldiğinde çiftler birbirlerine güzel sözlerle dolu mektuplar iletirdi. Daha sonra Roma İmparatoru tarafından bu günün yasaklanması ve ordunun güçlenmesi amacıyla evlilikleri yasaklamasının ardından Aziz Valentine’nin çiftleri gizlice evlendirmesi Roma İmparatoru tarafından duyulur. Aziz Valentine’nin idamına karar veren Roma İmparatoru Aziz Valentine’yi zindana attırır ve Valentine bu süreçte gardiyanın kızına aşık olur. 14 Şubat günü idama götürülen Valentine aşık olduğu kıza Valentine’nden yazılı bir mektup verir. Ardından idam edilmesiyle her sene 14 Şubat kutlanır. Sevgililer günü bu günden sonra her sene milyonlarca kişi tarafından kutlanmaktadır. Sevgililer ve evli çiftler bu özel günde çeşitli etkinlikler yaparak baş başa vakit geçirmeyi amaçlar. Bu nedenle dünyanın birçok ülkesinde önem verilen günler arasında yerini almıştır.


Aziz Valentine Kimdir? Valentine’s Day Ne Demek?

Sevgililer Günü’nde Neler Yapılır?


Sevgililer gününün çok eski zamanlardan beri kutlanması nedeniyle birçok kişi farklı aktivitelerle bu özel günü kutlamaktadır. Bu nedenle en sık aratılanlar arasında sevgililer gününde neler yapılır sorusu merak ediliyor. Bu özel günü sevdikleriyle kutlamak isteyenler vakitlerini nasıl geçireceğini merak ediyor. Sevgililer gününde eski zamanlardan beri yapılan geleneklerden biri sevgilisi olmayanların birbirine aşkını ilan ettikleri kartlar göndermektir. Sevgilisi veya eşi olanlar ise bu özel günde çeşitli hediyelerle günü değerlendirir. Baş başa yemek yemek ve vakit geçirmek en çok yapılan etkinliklerdendir. Tutkuyu ve aşkı simgelemesi nedeniyle bu özel günde birçok kişi kırmızı renk giyinmeyi tercih eder. Sevgililer günü dünyanın hemen hemen her yerinde aynı özenle kutlanır. Fakat Suudi Arabistan’da resmi olarak bu günü kutlamak yasaklanmıştır. Özbekistan, Türkmenistan, Malezya, Endonezya, İran ve Pakistan gibi ülkeler de sevgililer günü kutlamayan ülkeler arasında yer alır.