Tour Of Antalya Sona Erdi, Bakan Kasapoglu Dereceye Giren Sporculari Tebrik Etti

Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu bu yil 4’üncüsü düzenlenen Tour of Antalya’nin ödül törenine katilarak dereceye giren sporculari tebrik etti.

Tour Of Antalya Sona Erdi, Bakan Kasapoglu Dereceye Giren Sporculari Tebrik Etti
Bu yil 4’üncüsü düzenlenen Tour of Antalya sona erdi. Persembe günü 13 ülkeden 23 takim ve 161 sporcunun katildigi 4’üncü Tour Of Antalya bisiklet yarisinin son gün kosulan 162.1 kilometrelik Antalya-Antalya etabini Alpecin Fenix takimindan Jakup Marek Mareczko 3 saat 40 dakika 22 saniye ile kazandi ve en iyi sprinter mayosu olan Touristica’nin sponsorlugundaki sari mayonun da sahibi oldu. Genel Ferdi Klasmanda birinciligi kazanan Uno-x takimindan Jacub Madsen ise 2022 Tour Of Antalya’yi sampiyonlukla tamamladi. Etkinligin son gününde Gençlik Ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Antalya Valisi Ersin Yazici ve Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek Iklim Degisikligi Farkindalik Sürüsüne Katilarak, pedal basti.

Corendon’un sponsorlugundaki prim kapisini Bardiani takimindan Alessandro Tonelli geçti. Ikinciligi Human Powered Healts takimindan Peter Kyle Murphy, üçüncülügü de Abloc CT takimindan Meindert Weulink elde etti. Bu sonuçlardan sonra peloton’un içinde gelen Felbermayr Simplon Wels takiminin sporcusu Daniel Turek iki puan alinca Corendon Airlines Sponsorlugundaki Turuncu mayonun bu yilki sahibi oldu. Kapi geçildikten sonra üçlü kaçis grubu ile peloton arasinda zaman farki 2 dakika 25 saniyeye çikti.

Sprint Primi Weulink’in

Etabin 46.9’uncu kilometresinde Sprint Prim kapisi geçildi. Touristica’nin sponsorlugundaki Sari Mayonun sonucunu belirleyecek kapiyi Abloc CT’den Meindert Weulink geçti. Ikinciligi Human Powered Health takimindan Peter Kyle Murphy, üçüncülügü de Bardiani takimindan Alessandro Tonelli elde etti. Yeni zaman farki da 2 dakika 55 saniyeye çikti.

Iklim degisikligi kapisini Scott Gecti ve formanin sahibi oldu

125.9’uncu kilometre etabin son prim kapisi olan Iklim Degisikligi farkindaligi kapisi geçildi. Fraport TAV Antalya’nin sponsorlugundaki yesil mayonun kesin sahibi de belli oldu. Wiv Sungod Takimi’nda Jakub Scott çizgiyi birinci geçti.

Yarismada derece elde eden sporcular için Cumhuriyet Meydaninda ödül töreni düzenlendi.

Törene Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Antalya Valisi Ersin Yazici ve Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, AK Parti Antalya Milletvekili Ibrahim Aydin, Muratpasa Belediye Baskani Ümit Uysal, Bisiklet Federasyonu Baskani Emin Müftüoglu katildi.

Bakan Kasapoglu, dereceye giren sporculari tebrik etti.

Organizasyonda "Iklim Degisikligi Farkindalik Sürüsü" temali tur kapsaminda kendisinin de 2,5 kilometrelik bir etapta pedal çevirdigini aktaran Kasapoglu, "Inaniyorum ki önümüzdeki süreçte de yeni temalarla bu anlamli organizasyon, hem hassasiyetini ortaya koymaya hem de yeni basarilara dogru yürümeye devam edecek" dedi.

Ödül töreni sporcular ile çekilen hatira fotografi sonrasinda sona erdi.
Kaynak: İHA