Marketten Içki, Sigara Ve Meze Alan Sahis 'Cüzdanim Araçta' Diyerek Kayiplara Karisti

Antalya’nin Manavgat ilçesinde tekel bayiden içki, meze, sigara ve su alan sahis, ’cüzdanimi araçtan alip geleyim’ diyerek kayiplara karisti. Tekel bayi sahibi Volkan Sevim, ayni sahsin baska yerlerden de ayni yöntemle malzeme aldigini isittigini belirterek, esnaflari dikkatli olmaya çagirdi. Ihtiyaci olan kisinin ekmek ve yiyecek alacagina dikkat çeken Sevim, “Içki, meze ve sigara alip kaçmak resmen hirsizliktir. Bu isin pesini birakmayacagim” dedi.

Marketten Içki, Sigara Ve Meze Alan Sahis 'Cüzdanim Araçta' Diyerek Kayiplara Karisti
Sarilar Mahallesi Muhittin Ersoy Bulvari no 44 adresinde bulunan Volkan Tekel Shop isimli isyerine gelen bir kisi, bulgur, su, pilaki, içki ve sigara aldi. Aldigi malzemeleri posete koyan ve hesaplattiran sahis, tam hesap ödeyecegi sirada ceplerini karistirip ‘Cüzdan ve kart arabada kalmis. Alip getireyim’ diyerek malzeme dolu poseti de alip disari çikti. Içeride baska müsteriyle ilgilenen isyeri sahibi Volkan Sevim, sahsin geri gelmemesi üzerine disariya baktiginda kimseyi göremedi. Isyerindeki güvenlik kamerasini izleyen Sevim, sahsin disari çiktiktan sonra kosarak uzaklasarak gözden kayboldugunu gördü. Sevim, sahsin kendisini dolandirdigini anlayinca vakit geçirmeden Sarilar Jandarma Karakolunu arayarak güvenlik kamerasi görüntülerini verdi.

Ihtiyaci olan yiyecek alir

Saat 19.30-20.00 siralarinda bir müsteri ile ilgilendigi sirada baska bir müsterinin geldigini belirten Volkan Sevim, “Müsteri ilk olarak bulgur, su ve pilaki aldi. Kasaya gelince raki ve sigara istedi. Posete koydum ve hesabini yaptim. Parayi ödeme bahanesiyle ceplerini karistirdi ve arabada karti unutmusum alip geleyim dedi.

Poseti birakmasini söylememe ragmen hemen geliyorum diyerek çikti. Baska bir müsteriyle ilgilendigim için israr edemedim. Diger müsteri gittikten sonra giden sahis hala gelmeyince disari çikip baktigimda kimse yoktu. Güvenlik kamerasini izledigim zaman sahsin arabaya gitmedigini, çiktigi gibi kosarak uzaklastigini gördüm. Hemen durumu jandarmaya bildirdim. Eger ihtiyaci olan bir kisi olsaydi yiyecek alirdi ben de pesine düsmezdim. Adam rakiyi, mezeyi, sigarayi hatta suyu bile alip gitti. Kesinlikle pesini birakmayacagim. Baska yerlerden de ayni yöntemle dolandiricilik yaptigini ögrendim. Esnaf arkadaslarimiz dikkatli olsun” dedi.

Kaynak: İHA