Mamak'ta Ortaköy Mahalle Konagi Hizmete Açildi

Ilçe genelinde hizmete açtigi mahalle konaklarina bir yenisini daha ekleyen Mamak Belediyesi, Ortaköy Mahalle Konagi’nin da açilisini gerçeklestirdi.

Mamak'ta Ortaköy Mahalle Konagi Hizmete Açildi
Tarihi Ankara evi görünümünde olan konagin açilisina, Mamak Kaymakami Ali Sirmali, Mamak Belediye Baskani Murat Köse, AK Parti Ilçe Baskani Erhan Sarigöl, MHP Ilçe Baskani Mustafa Esen, muhtarlar ve çok sayida vatandas katildi.

Mamak ilçesinin yaklasik 700 bin nüfusuyla Ankara’nin en önemli ilçelerinden birisi oldugunu ifade eden Mamak Kaymakami Ali Sirmali, “Bu büyük ilçemizde mahallelerimizde insanlara yönelik hizmetlerin yapilmasi büyük önem arz etmekte. Bizler hep birlikte basta belediyemiz olmak üzere muhtarlarimiz, siyasilerimiz el ele vererek ilçemizi çok daha güzel yerlere getirebilmek için çaba sarf etmekteyiz. Her hafta bir açilis gerçeklestirmekteyiz. Amacimiz güzel ilçemiz Mamak’in bir marka sehir haline getirmek. Bu duygu ve düsüncelerle konagimizin mahallemize ve ilçemize hayirli olmasini diliyor, hepinize saygilar sunuyorum” ifadelerini kullandi.

Baskan Köse’den sebze fidesi müjdesi

Aralik ayindan beri her hafta sonu yeni bir eserin açilisi yaptiklarini kaydeden Mamak Belediye Baskani Murat Köse, “Bugüne kadar hizmet belediyeciligi, gönül belediyeciligi ve eser belediyeciligi anlayisiyla ilçemize pek çok eser kazandirdik. 19 tane kütüphane, 19 tane Millet Kiraathanesi, buradaki eserimiz oldugu gibi 6 tane Konak, 5 tane Gençlik Merkezi, 3 tane Aile Merkezi olmak üzere pek çok tesisi güzel Mamak’ta faaliyete geçirdik. Mamak’ta her mahallemizde güzel çalismalar yapiyoruz. Özellikle ’Genç Dostu Mamak’ sloganimiz çerçevesinde gençlerimizi daha da güvenli bir sekilde gelecege hazirlamak için çok önemli çalismalar yapiyoruz. Ayni zamanda güzel Mamak, tarim ve hayvanciligi olan bir ilçemizdir. Geçen hafta itibari ile özellikle kendi bahçesi olan hemserilerimize sebze fidesi vermekte ilgili basvurularimizi açtik. Istiyoruz ki her taraf yesillensin güzel Mamak’i yesile boyayalim” açiklamasinda bulundu.

Baskan Köse’den festival daveti

Bugüne kadar birçok sosyal etkinlik düzenlediklerini de ifade eden Baskan Köse, “Ben buradan ay sonunda yapacagimiz festivale de güzel hem seylerimi davet etmek istiyorum. Bu ayin sonunda Ankara Festivali’ne güzel hemsehrilerimizi simdiden davet etmek istiyorum. Ankara’nin pek çok degerini o festivalde yansitacagiz. Konagimizin tasarimindan yapimina, emegi geçen tüm mesai arkadaslarima, firma yetkililerine çok tesekkür ediyorum. Komsuluk baglarimizi güçlendirecegimiz, kutsal aile baglarimizi koruyacagimiz, akraba iliskilerini koruyacagimiz ve bunun bir nisanesi olacak olan güzel konagimizin Ortaköylü hemsehrilerimize hayirli ve ugurlu olmasini diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA