Kadir Topbas Ölümünün 1'Inci Yilinda Kabri Basinda Anildi

AK Parti Istanbul Il Baskanligi, 13 yil boyunca Istanbul Büyüksehir Belediye Baskanligi yapan Dr. Kadir Topbas’i ölümünün 1’inci yil dönümünde kabri basinda andi. Programda konusan AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe, “Istanbul’umuza ve Türkiye’mizde iz birakip giden baskanlarimizdan birisi” dedi.

Kadir Topbas Ölümünün 1'Inci Yilinda Kabri Basinda Anildi
Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nin eski Baskani Dr. Kadir Topbas, ölümünün 1’inci yil dönümünde AK Parti Istanbul Il Baskanligi tarafindan düzenlenen programla Fatih Camii’nde bulunan kabri basinda anildi. Fatih Camii’nde sabah namazinin kilinmasinin ardindan Topbas için Kur’an-i Kerim okundu. Yapilan Kur’an-i Kerim tilaveti ve dualarin ardindan camide bulunanlar Topbas’in kabri basinda dua etti. Programa AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe, Fatih Belediye Baskani M. Ergün Turan, Bagcilar Belediye Baskani Lokman Çagirici, eski Sancaktepe Belediye Baskani Ismail Erdem, Kagithane Belediye Baskani Mevlüt Öztekin ile partililer ve vatandaslar katildi.



“Kadir agabeyimiz, hakikaten Istanbul’umuza ve Türkiye’mizde iz birakip giden baskanlarimizdan birisi”

AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe konusmasinda, “Kadir agabeyimiz, hakikaten Istanbul’umuza ve Türkiye’mizde iz birakip giden baskanlarimizdan birisi oldu. Ayrica bizim camiamiz açisindan da sadece belediye baskanligiyla degil, ondan önce yaptigi hizmetlerle de, baskanlik disi yaptigi görevle de gösterdigi örneklikle de çok güzel hizmetlere imza atan bir baskanimizdi, Kadir abimizdi. Fatih Camii’mizin hazinesindeyiz. Camimize adini veren, Istanbul’umuzu fetheden Fatih Sultan Mehmet Han’imizin kabri de arkamizda, ona da Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.



“Bir insanin dünyada yaptigi is ölümünden sonra da onu takip eder”

Kadir Topbas’in yaptigi çalismalarin kiymetinden bahseden Kabaktepe, “Istanbul’un agabeyi ve beyefendisi olarak görevini en güzel bir sekilde yerine getirerek Istanbul’umuzun her alanda, saglikta, kültürde, egitimde, ulasimda erisilebilirlik alaninda Türkiye’nin degil sadece, metropoller arasinda da hak ettigi degeri almasina en büyük katki sunan belediye baskanlarimizdan oldu Kadir Topbas. Bu vesileyle de güzel bir örneklik teskil ettigini de düsünüyorum. Yani hem Türkiye hem dünyada da bir metropol belediye baskanligi nasil olur sorusunu en güzel sekilde hayatinda gösterdigini de düsünüyoruz. Biz inaniyoruz, biliyoruz, bir insanin dünyada yaptigi is ölümünden sonra da onu takip eder. Güzel isler onun ölümünden sonra da amel defterinin açik kalmasini, hayirlarinin devam etmesine vesile olur. Rahmetli Kadir Topbas abimizin de ömrünü de yaptigi islerin, vefatindan sonra da onu yasattigina, amel defterini açik tuttuguna inaniyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA