Iki Ev Haniminin Büyük Fedakarligi

Kocaeli’de yasayan iki ev hanimi, 300’ü askin sokak köpeginin bakimini üstlendi. Her gün araçlarina yükledikleri mama ve pismis etlerle yola düsen hayvansever kadinlar, ormanlik alanlari tek tek gezerek sokak hayvanlarini besliyor. Kendi imkanlariyla barinak yapan, onlarin aç kalmamasi için ceplerindeki tüm parayi harcayan kadinlar, hayvanlarla kurduklari samimi bag ile yüzlerde tebessüm olusturuyor.

Iki Ev Haniminin Büyük Fedakarligi
Kocaeli’nin Derince ilçesinde yasayan 52 yasindaki Nuriye Saylanlar ve 45 yasindaki Reyhan Biyik, hayvanlara duyduklari sevgiyle adeta iç isitiyor. Her gün düzenli olarak sokak köpeklerini besleyen iki ev hanimi, kendi imkanlariyla yaptiklari barinaklarla da hayvanlarin güvende kalmasini sagliyor. Kasaptan aldiklari etleri ve kemikleri haslayan, çöpten ve firinlardan topladiklari atik ekmekleri de mamaya dönüstüren kadinlar, ilçenin ormanlik alanlarinda bulunan 300’ü askin köpegin aç kalmasini önlüyor. Köpeklerin ilaçlarini da yemeklerini de kendi imkanlariyla temin eden iki arkadas, faaliyetlerini her gün sürdürüyor. Hazirladiklari mamalari araca yükleyen ev hanimlari, ormanlik alanlari tek tek geziyor. Yasamlarini hayvanlara göre sekillendiren kadinlar, onlarin da sevgisiyle karsilasiyor.

"Mama bulamadigim için alyansimi ve küpelerimi sattim"

Son 2 yildir hayvanlara olan hassasiyetinin daha da arttigini söyleyen Reyhan Biyik, "Yaz kis demeden her gün Nuriye abla ile köpekleri beslemeye geliyoruz. Çöp kenarlarindan ve lokantalardan ekmek topluyoruz, kasaplardan para ile et ve kemik aliyoruz. Etleri hasliyoruz, daha sonra da ekmeklerin üstüne döküyoruz ve mama haline getiriyoruz. Daha sonra getirip köpeklere yediriyoruz. Bütün günümüzü ve zamanimizi bunlara harciyoruz. Yavru köpekleri kisin evimin balkonuna götürüp besliyorum. Buraya gelirken bile benzin parasi bulamadigim zamanlar oldu. Onlara mama bulamadigim için alyansimi ve kulagimdan küpelerimi çikarip sattim. O parayla da yavrulara et aldim. Can kurban yine yaparim, yapiyorum da zaten. Bunlar olmadan bir sey yiyemem, yasayamam. Kadin halimle her gün köpekleri beslemeye geliyorum. Özel hayatim diye bir sey yok, esimle bile bu yüzden aram açildi. Okula giden bir kizim var ancak onu bile ben okula götürmüyorum, çünkü aksama kadar köpeklere mama pisiriyorum. Kurban Bayrami’nda buzluktaki etleri haslayarak köpeklere yedirdim. Bundan esimin haberi bile yok" dedi.



"Çocuklarimiza kahvalti hazirlamadan gelip köpekleri doyuruyoruz"

Kendisini köpeklerin annesi olarak tanimlayan Nuriye Saylanlar ise, "Biz bir gün bile aksatmadan 2 yil boyunca köpekleri beslemeye geliyoruz. Kendi imkanlarimizla köpeklerin barinabilecegi ve beslenebilecegi alanlar yaptik. Biz buradaki yuvalarin kaldirilmamasini istiyoruz. Köpeklerin yemeklerini firinlardan, kasaplardan temin ediyor ve bunlarin parasini cebimizden ödüyoruz. Köpekler hasta oldugunda ilaçlarini aliyoruz. Burada 300’ü askin köpek var. Her ay köpeklere harcadigim masraf 2-3 bin TL’yi geçiyor. Biz burada saatlerce vakit geçiyoruz ki buradaki köpekler bir annelerinin oldugunu anlasinlar. Köpekler beni gördügü zaman kosusturuyorlar, çildiriyorlar ve seviniyorlar. Maddi manevi biz bu hayvanlara destek veriyoruz. Bunlara sadece yemek verip kaçmak hayvan sevgisi degildir, bunlara sevgini de göstereceksin. Bizim yetkililerden istegimiz ilaç yardimi, köpeklerin yasam alanlarinin kalici olmasi ve arada bir de olsa mama desteginde bulunmalaridir. Biz sabah çocuklarimiza kahvalti hazirlamadan onlari doyurmadan buraya gelip köpekleri besliyor ve doyuruyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA