Gebze'de Kavsak Çalismalari Sürüyor

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, Gebze’de yeni trafik dolasim planini uygulamak için çalisma yapiyor. Ekipler su ana kadar 5 ayri noktada yeni kavsak yapimini tamamladi.

Gebze'de Kavsak Çalismalari Sürüyor
Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’nin Gebze’de trafik yükünü azaltmak için hazirladigi trafik dolasim plani, Fen Isleri Dairesi Baskanligi ekiplerinin ilçedeki kritik noktalarda yaptigi kavsak düzenlemeleri ile devam ediyor. Gebze’de her geçen gün artan nüfus, araç sayisi gibi unsurlardan dolayi yogun bölgelerdeki mevcut kavsaklar ihtiyaca cevap veremiyor. Ulasim Dairesi Baskanligi yakin bir zamanda Gebze’de uygulamaya koyacagi trafik dolasim planiyla bu sikintilara son vermeyi amaçliyor. 19 ayri noktada planlanan kavsak düzenlemesi ile bazi yollarin yönleri degistirilecek. Bu baglamda kavsak düzenlemeleri, refüj bordür yapimi, katilim cebi yapimi ve durak alanlarinin düzenlenmesi ile ilgili isler Fen Isleri Dairesi Baskanligi tarafindan yerine getiriliyor. Trafik levhalarinin montaji, çizgi islerinin yapimi ve delinatörlerin konulmasi gibi isler de Trafik Yönetimi Sube Müdürlügü tarafindan yapilacak.

Yeni trafik dolasim plani kapsaminda fiziki düzenleme yapilacak olan konumlar, Gebze’nin ulasiminda konforu ve güvenligi ve daha akici bir trafigi saglayacak. Trafik yogunlugunun siklikla yasandigi kavsaklarda araç yigilmalarini önlemeyi amaçlayan dolasim plani projesinde diger kavsaklarin yapimi, planlanan programa göre devam ediyor.
Kaynak: İHA