Diler, Radyocular Gününde Radyoculari Ziyaret Etti

AK Parti Adiyaman Il Kadin Kollari Baskani Saliha Diler, 13 Subat Radyocular Günü dolayisiyla radyoculari ziyaret etti.

Diler, Radyocular Gününde Radyoculari Ziyaret Etti
Radyocular Günü dolayisiyla Radyo Kral Yöneticisi Gazeteci Burak Cansel ve Radyo Tek Yöneticisi Gazeteci Selehattin Alptekin ile bir araya gelen Baskan Saliha Diler’e, kadin kollari üyeleri eslik etti.

Bütün radyocularin 13 Subat Radyocular Gününü kutladigini söyleyen Baskan Saliha Diler, “Radyo tüm dünyada oldugu gibi ülkemizde ve ilimizde aktif bir sekilde 7/24 yayin yapan en hizli medya iletisim agidir. Pandemi döneminde en çok etkilenen sektörlerden biride radyolar oldu. Pandeminin bitmesiyle inaniyorum ki radyolar yasadgi sorunlari geride birakarak eski yayin hayatlarina kavusacaktir. Ilimizde yayin yapan radyolarin ayakta kalmasi için ve sorunlarini çözmek için basta biz siyasetçiler olmak üzere tüm esnafimiz ve halkimiz destek olmalidir. Radyolarin yasamasi için onlara olan destegi hepimizin vermesi gerektiginin farkindayiz. Bu vesileyle 13 Subat dünya radyocular gününü kutluyor tüm radyocu ve yayincilara basarilar diliyorum” dedi.

Daha sonra konusan Gazeteci Burak Cansel ise, “13 Subat Dünya Radyocular Günü münasebetiyle bizi ziyaret eden AK Parti Kadin Kollari Il Baskani Saliha Diler ve yönetimine tesekkür ediyorum. Ilimizde yayin yapan radyolar kentin sosyoekonomi sorunlariyla birlikte tüm sorunlara egilip sik sik bunlarla ilgili canli yayinlar yapiyoruz. Radyolar, her süreçte oldugu gibi pandemi sürecinde de elini tasin altina koyan bir medya sektörü olmustur. Ayrica son yillarda radyolarimizin ekonomik sorunlari ön plana çikmaktadir. Pandemi süreciyle birlikte yasanan olumsuz ekonomik sartlardan dolayi yayin hayati sürdürülemez duruma gelmistir. Yapilan son elektrik zammiyla birlikte radyolarin artik ayakta kalamayacagi bir sürece girdi” diye konustu.

Gazeteci Selehattin Alptekin ise konusmasinda, radyolarin yaklasik 30 yildir bu memlekete hizmet ettigine ancak gerekli destegi göremediklerini, zor durumlarda radyolardan halki aydinlatmak için sürekli destek istendigini ancak yeterli destegin kamu ve halktan alamadiklarini söyledi.

Kaynak: İHA