Binali Yildirim Sira Gecesi'nde Gençlerle Bulustu

AK Parti Genel Baskani Vekili Binali Yildirim, Istanbul Bagcilar’da AK Parti Ilçe Gençlik Kollari tarafindan düzenlenen “Sira Gecesi”nda gençlerle bir araya geldi. Gençlerle birlikte türküler söyleyip çig köfte yiyen Yildirim, esprili cevaplariyla güldürürken, gençlere tavsiyelerde de bulundu.

Binali Yildirim Sira Gecesi'nde Gençlerle Bulustu
AK Parti Bagcilar Ilçe Baskanligi Gençlik Kollari, önemli isimleri konuk ettigi “Mahalle Bizim Gençlik Bizim” etkinliklerini bu kez “Sira Gecesi” olarak düzenledi.

Bagcilar Belediyesi Gençlik Merkezi’ndeki program için davetlilerin minderlerde rahatça oturacagi bir sark kösesi olusturuldu. Lise ve üniversiteli ögrencilerin yerlerini almasindan sonra AK Parti Genel Baskani Vekili Binali Yildirim tesise geldi. Coskuyla karsilanan Yildirim’a Bagcilar Belediye Baskani Lokman Çagirici, AK Parti Il Baskan Yardimcisi Ismet Öztürk, AK Parti Istanbul Il Gençlik Kollari Baskani Osman Tomakin, AK Parti Ilçe Baskani Rüstem Tüysüz ve AK Parti Bagcilar Ilçe Gençlik Kollari Baskani Sinan Erdem Arslan da eslik etti.

"Mükemmellik hedefiniz olsun"

Dünyanin belirli asamalardan geçtigini söyleyen Yildirim, “Gençler su anda içinde bulundugumuz dönem bilgi çagi. Akil terinin alin terinden daha fazla ise yaradigi para ettigi bir döneme giriyoruz. Bu dönem esasinda Türkiye için çok büyük avantaj ve çok büyük firsat. Akil teri genç beyinlerde. Sizin akil teriniz, bilginiz, bilgiye erisiniz onu üretmeniz ve ticarilestirmeniz Türkiye’nin en büyük sermeyesi, en büyük güvencesidir. Gençlerle büyüklerin iliskisini söyle tanimliyorum. ‘Yaslilarin tecrübesi, gençlerin enerjisi, Türkiye’nin güvencesi. Hepimizin birbirine ihtiyaci var. Birbirimizden ayri kalirsak hiçbir sey yapamayiz. Unutmayin daha iyi, iyinin düsmanidir. Daha iyiyi her zaman arayacagiz. Ona mükemmel deniyor. Hangi isi yaparsaniz yapin mükemmellik her zaman hedefiniz olsun. Gayretimizi kesintisiz sürdürmeliyiz” dedi.

Metaverse’ün tanimini yapan Yildirim, 10-15 yil içinde her seyin çok degisecegini, su anki mesleklerin yarisinin yok olacagini, yeni sektör ve mesleklerin ortaya çikacagini söyledi.



"Gelecegi insa edecek olan sizlersiniz"

Gençleri gördügünde farkli bir sekilde duygulandigini söyleyen Çagirici ise, “Siyasete gençlik kollarinda baslayan bir abiniz, amcanizim. Insallah gelecegi insa edecek olan sizlersiniz. Bizlere göre çok sanslisiniz. Çünkü böyle büyüklerimiz ve degerlerimiz var. Deger verdiklerimizi degerlerle bulusturan gençlik kolu baskanimiza da çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Çagirici, kütüphanelerden yüzme havuzlarina ve insaatlarina baslanan kütüphane ile e-spor merkezine kadar yapilan projeleri de anlatti.

Türkü söyleyip çig köfte yediler

Konusmalarin ardindan sahne alan sanatçilar, basta Erzincan olmak üzere Anadolu’nun çesitli yörelerine özgü türküleri seslendirdi. Yildirim da “Uzun Ince Bir Yoldayim” türküsünü gençlerle birlikte söyledi.

Eglenceli dakikalarin yasandigi salonda misafirlere çig köfte de ikram edildi. Gecede Yildirim, ögrencilerin kurdaki dalgalanmadan sevdigi yemeklere kadar gündeme ve özel hayatina iliskin sorulari cevaplandirdi.
Kaynak: İHA