BEE'o Propolis En Hizli Büyüyen 100 Sirket Arasinda

TOBB Türkiye 100 yarismasinda BEE’O Propolis, en hizli büyüyen 100 sirket arasina girdi. Birçok yenilige ve inovatif çalismaya öncülük ettiklerini vurgulayan firmanin Genel Müdürü Gida Yüksek Mühendisi Dr. Asli Elif Tanugur Samanci, “Türkiye cografyasinin en degerli ari ürünlerini tüm dünyaya tanitmaktan dolayi çok mutlu ve gururluyuz. Hedefimiz Anadolu ari ürünlerini bir dünya markasi haline getirmek. Bunu yaparken ülkemizde ariciligin gelisimi, tarimsal üretim ve ekonomik kalkinma için projeler üretmeye ve çalismaya devam edecegiz” dedi.

BEE'o Propolis En Hizli Büyüyen 100 Sirket Arasinda
8 Subat Sali günü TOBB Ikiz Kuleler Konferans Salonu’nda düzenlenen törende en hizli büyüyen 100 sirket arasina girdigi için ödül alan BEE’O Propolis, ödül sayisini 39’a çikartti. Aldiklari ödülle ilgili konusan firmanin Genel Müdürü Gida Yüksek Mühendisi Dr. Asli Elif Tanugur Samanci, “Bu yil 7.’si düzenlenen TOBB Türkiye 100 yarismasinda ari ürünleri sektöründe 2017-2019 yillari arasinda en hizli büyüyen sirket olduk ve böylece bu ödüle layik görüldük. Bu ödül bizim için çok anlamli ve gurur verici. Aricilik ve ari ürünleri alaninda yaptigimiz çalismalarin deger buluyor olmasi bizim en önemli motivasyon unsuru. Kovandan Sofraya felsefesiyle yürüttügümüz yolcugumuzu yenilikçi vizyonumuzla sürdürmeye devam ediyoruz. Propolis basta olmak üzere, ari sütü, polen, ari ekmegi ve ham bal; ayrica ari ürünleri içeren yüzde 100 dogal karisimlar, tabletler, damlalar, spreyler ve cilt bakim ürünleri üretiyoruz. Anadolu ari ürünlerinin besleyici içerigini tüm Dünya’ya ulastirmayi hedefliyor ve bunun için çalismalarimiza devam ediyoruz” diye konustu.



“Güçlü ekosisteme katki”

Alinan ödül ve basarilarin kurduklari entegre bir yapiya dayandiginin altini çizen Dr. Samanci, “Türkiye’de ilk kez hayata geçirdigimiz Sözlesmeli Aricilik Modeli ile tüm ari ürünlerinden ürettigimiz inovatif katma degerli ürünlerimizi Türkiye disinda Kibris, Çin, Japonya, Güney Kore, Endonezya, Katar, Fransa, ABD, Almanya, Isveç, Avusturya, Belçika, Hollanda, Suudi Arabistan, Ingiltere, Danimarka ve Birlesik Arap Emirlikleri gibi 17 ülkeye de ihraç ediyoruz. Bu sayede sadece ariciliga degil ayni zamanda ülkemizin güçlü bir ekosisteme sahip olmasina da katki sagliyoruz” seklinde konustu.



“Amacimiz dünya markasi haline getirmek”

Amaçlarinin ari ürünlerini dünya markasi haline getirmek oldugunu vurgulayan Samanci, “Ürünlerimizi Türkiye’de e-ticaret sitemiz üzerinden, 35 bin eczane ve 5 bin perakende satis noktasinda tüketicimizle bulustururken ayni basariyi yurt disinda da sürdürüyoruz. Amerika’da ise e-ticaret sitemiz üzerinden ve marketler üzerinden toplamda 4 bin 500 perakende satis noktasinda ürünlerimiz yer aliyor. Biz BEE’O olarak Türkiye cografyasinin en degerli ari ürünlerini tüm dünyaya tanitmaktan dolayi çok mutlu ve gururluyuz. Hedefimiz Anadolu ari ürünlerini bir dünya markasi haline getirmek. Bunu yaparken ülkemizde ariciligin gelisimi, tarimsal üretim ve ekonomik kalkinma için projeler üretmeye ve çalismaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA