Battalgazi'de Anlamli Kardeslik Bulusmasi

Malatya Battalgazi Belediyesi ve Banglades-Arakan Uluslararasi Insani Yardim ve Egitim Dernegi (BADER) tarafindan yillardir süren zulüm ve soykirim nedeniyle yasamin zor kosullar altinda sürdürüldügü Arakan’a dikkat çekmek için “Kardeslik Bulusmasi" programi düzenlendi. Arakanli Müslümanlarin da katildigi programda konusan Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, bu bulusmanin kendisi için çok önemli oldugunu belirterek, “Arakan, gönül dünyamizin sinirlari içindedir” dedi.

Battalgazi'de Anlamli Kardeslik Bulusmasi
Battalgazi Belediyesi tarafindan Banglades-Arakan Uluslararasi Insani Yardim ve Egitim Dernegi’nin (BADER) destekleriyle Arakanli Müslümanlara yapilan zulmü, soykirimi ve yardim feryatlarini duyurmak amaciyla Banglades-Arakan “Kardeslik Bulusmasi" düzenlendi.

Arakanli Müslümanlarin da katildigi kardeslik bulusmasi Mohammad Mugniul Hasen’in Kur’an Kerim tilaveti ile basladi.

Sinevizyon gösterisiyle devam eden ilahiler ve siirlerin seslendirildigi bu anlamli bulusma duygusal anlara sahne olurken, program sonunda BAYER Baskan Yardimcisi ve Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Ögretim Üyesi Dr.Kemal Kamaci, Banglades-Arakan konulu özel bir sunum gerçeklestirdi.

Battalgazi Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen bulusmaya, Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, AK Parti Battalgazi Ilçe Baskani Basri Kahveci, AK Parti Battalgazi Gençlik Kollari Baskani Harun Erdem, Malatya Il Müftüsü Veysel Isildar, Malatya Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isleri Dairesi Baskani Murat Kilinç ve çok sayida katilimci katildi.



“Bir tohum artik topraga düsmüstür”

Yogun katilimin saglandigi kardeslik bulusmalari programinin üçüncüsünü Battalgazi’de düzenlendigine dikkat çeken Banglades-Arakan Uluslararasi Insani Yardim ve Egitim Dernegi Baskani Mohammed Osman Goni, “Benim ikinci vatanim Türkiye’dir. Türkiye’deki Müslümanlarla tanismaktan memnunum. Benim en büyük hayalim Müslüman kardeslerimin derdine çare olmak ve güzel adimlar atmakti. Allaha hamd olsun hayalimi yavas yavas gerçeklestiriyorum. Kardeslik bulusmalarimizin üçüncüsünü düzenliyoruz. Birinci bulusmamiz Konya ikinci bulusmamiz Adana ve üçüncü bulusmamiz ise birçok medeniyetlere ev sahibi yapan Malatya’da yani Battalgazi’de yapiyoruz. Bu anlamli organizasyonda bizlere kucak açan Battalgazi Belediye Baskanimiz Osman Güder’e sahsim ve dernegimiz adina tesekkür ediyorum. Insan haklari evrensel bildirgesini inceledigimiz zaman insanlik adina öyle güzel maddeler var ki; hayret etmemek mümkün degil. Bu sözlesmenin altinda süper güçlerin ve devletlerin imzasi vardir. Bu insan haklari sözlesmesi her ne hikmetse konu Müslümanlar olunca adeta yok hükmündedir. Samimi degiller. Kibir abidesi olan batililar sunu unutuyorlar; bir tohum topraga düsmüstür” seklinde konustu.



“AK Parti her zaman mazlumlarin sesi olmustur”

AK Parti Battalgazi Ilçe Baskani Basri Kahveci de, “2002 yilinda Cumhurbaskanimiz sayin Recep Tayyip Erdogan’in baslattigi hareketin iyilik hareketi oldugunu savunuyorum. Nerede bir mazlum nerde biz ihtiyaç sahibi kardesimiz varsa din, dil, irk ayrimi yapmayan sahip çikan Cumhurbaskanimiza cani gönülden tesekkürlerimizi sunuyoruz. Tüm mazlum cografyasindaki kardeslerimizin haklarini savunan bir lidere sahibiz. Bizlerde bugün burada misafir ettigimiz kardeslerimizin yalniz olmadiklarini özellikle belirtmek istiyoruz. Dualarimiz sizinle” ifadelerini kullandi.

“Arakan Müslümanlarini yalniz birakmayacagiz”

Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder ise, “Binlerce kilometre uzaklikta ama gönül noktasinda çok yakin olan bu cografyada sizlerle birlikte olmaktan gurur duyuyorum. Bu bulusmaya ev sahipligi yapmaktan ve sizleri misafir etmekten duydugum memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Evet, belki Arakan bize cografi olarak uzaktir. Ama tipki Pakistan gibi, tipki Hindistan gibi, tipki bölgedeki pek çok baska yer gibi, orasi da gönül dünyamizin sinirlari içindedir. Bir asir önce bizim açliga ve ölüme terk edilmemize gönülleri riza göstermeyen Arakanli kardeslerimizin, bugün kendileri ayni durumdadir. Yokluk ve yoksulluk içinde yasadiklari o günlerde, kendi aralarinda topladiklari 35 bin altini, çesitli yollarla bize gönderen bu kardeslerimize, tüm dünyanin yaptigi gibi biz sirtimizi dönemeyiz. Arakan Müslümanlarini yalniz birakmamaliyiz, birakmayacagiz. Rabbim hamd olsun Türkiye gibi bir ülkede yasiyoruz. Islam ile tanisan Müslüman bir ailenin çocugu olmak bize ayri bir özellik ve güzellik katiyor. Müslüman bir durusun ve kimligin nasil olmasi gerektigi bizlere küçüklükten beri anlatildi. Zalimler ile mazlumlar hak ve batil arasinda tüm topraklarda bir mücadele olmustur. 28 Subat’ta Müslümanlarin önüne set çekmek istediler ve bin yil bir araya gelemeyecegimiz konusuldu. Geldigimiz bu yolda birçok badireler ile karsilastik ve bunlarin sonuncusu 15 Temmuz darbe girisimiydi. Hamdolsun tüm tuzaklari bertaraf ettik. Arakan’i duydugumuz zaman yüregimiz agladi. Arakanli Müslüman kardeslerimizin dertlerini dinlemeyi ve onlarin yaninda dimdik duracagimizi özellikle belirmek istiyoruz. Birçok engeli hep beraber asacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA