Baskani Miran Açiklamasi 'Emegin Hakkini Gözetmede, Korumada, Gelistirmede En Dogru Sendikayiz'

Egitim Bir Sen Antalya Sube Baskani Eyüp Bülent Miran, Türkiye’nin ve dahil oldugu bölgenin en büyük sendikasi olan Egitim Bir Sen’in 30.kurulus yildönümünü kutladi. Miran, “Emegin hakkini gözetmede, korumada, gelistirmede en dogru sendikayiz” dedi.

Baskani Miran Açiklamasi 'Emegin Hakkini Gözetmede, Korumada, Gelistirmede En Dogru Sendikayiz'
Egitim-Bir-Sen Antalya Sube Baskani Eyüp Bülent Miran, 14 Subat 1992 tarihinde, kurulan Egitim-Bir-Sen’in gelinen noktada yüz binlerle bulustugunu, Türkiye’nin en büyük sendikasi oldugunu ifade etti.

Miran, “Kökleri medeniyetimizin derinliklerine uzanan, dallari insanligi kucaklayan, gölgesinde mazlumlarin barindigi hareketimiz 30 yasina girmis bulunmaktadir. Bu 30 yilin her aninda emegimiz, alin ve akil terimiz var. Soylu mücadelemizin 30 yilinin her aninda, çagi kurtarma derdinde olan fedakâr yüreklerin, vefakâr ve cefakâr yigitlerin emegi ve alin teri vardir. Bu davayi öksüz birakmayanlara, zor zamanda öne atilanlara, mücadeleyi omuzlayanlara, saflari sik tutanlara; hak, emek, adalet mücadelesine bas koyanlara selam olsun” dedi.



“Fikir ve eylem bütünlügü içindeyiz”

Egitim-Bir-Sen’in bugün Türkiye’nin ve dahil oldugu bölgenin en büyük sendikasi oldugunu kaydeden Baskan Miran, 500 bine yakin egitim çalisaninin teveccühü ile bunu basardiklarini söyledi.

Egitim Bir Sen’in en büyük olmanin ötesinde, emegin hakkini gözetmede, korumada, gelistirmede en dogru sendika oldugunu belirten Miran, “Fakat belirtmek isterim ki, biz buralara fikir ve eylem bütünlügü içinde geldik. Egitim-Bir-Sen, asirlari asan bir tasavvurun, medeniyet insa eden fikirlerin tezahürüdür. Ideolojilerini emegin önüne koyanlarin, örgütlü gücü çatisma aparati olarak kullananlarin, üyelerini ideolojilerinin kursun askeri sayanlarin emegi, emekçiyi sömürmesine izin vermedik, vermeyecegiz Bu basarinin arkasinda davamiza, dava arkadasligimiza vefada ortaklik var. Sendikaciligin yönünü ve yöntemini degistiren bu basarinin arkasinda, adanmislikta ve cefada ortaklik var. Ideolojik egitim sistemine itirazlarimizin karsilik bulmasina, milletin vesayetten kurtulmasina yol açan sendikaciligimizin arkasinda gayrette, azimde ortaklik var” diye konustu.



“Alanlarda biz vardik”

Son olarak kurucu genel baskanlarini anan Miran, “Tek tip vatandas üreten egitim felsefesine set çekmemizde, egitim hakkinin turnikelerden kurtarilmasinda, alin terinde, ödenen bedelde ortaklik var. 30 yillik tarihimiz, vesayet odaklarina, bürokratik oligarsiye, terör örgütlerine karsi milleti, millet iradesini savunma tarihidir. 28 Subat zemherisinde, 27 Nisan e-muhtirasinda, 6-8 Ekim tezgahinda, 17-25 Aralik kumpasinda, 15 Temmuz isgal girisiminde onurumuzla, gururumuzla, mücadelemizle alanlarda biz vardik. Özlük ve özgürlük mücadelesinde devasa kazanimlar ürettik. Memur-Sen olarak elde ettigimiz 802 kazanimi kitaplastirdik, tarihe kayit düstük. Egitim-Bir-Sen’in de 82 kazanimini yine bir araya getirdik, onu da tarihe kayit düstük ama bitmedi, devam ediyor, edecek. Aslolan dünün hafizasi, bugünün birikim ve deneyimiyle yarini insa etmektir. Bu vesile ile kurucu Genel Baskanimiz Mehmet Akif Inan’i saygi ve rahmetle aniyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA