Gümüshane'nin Düsman Isgalinden Kurtulusunun 104. Yildönümü Kutlandi

Bagcilar’da Gümüshane Dernekler Federasyonu tarafindan düzenlenen etkinlikle, Gümüshane’nin düsman isgalinden kurtulusunun 104. yildönümü kutlandi.

Gümüshane'nin Düsman Isgalinden Kurtulusunun 104. Yildönümü Kutlandi
Gümüshane Dernekler Federasyonu tarafindan düzenlenen bir dizi etkinlikle Gümüshane’nin düsman isgalinden kurtulusunun 104. yildönümü kutlandi. Bagcilar Olimpik Spor Salonu’nda gerçeklestirilen programa Bagcilar Belediye Baskani Lokman Çagirici, Gümüshane milletvekilleri ve Gümüshane Belediye Baskani Ercan Çimen, Bahçelievler Belediye Baskani Dr. Hakan Bahadir, Sultanbeyli Belediye Baskani Hüseyin Keskin ile çok sayida Gümüshaneli katildi.

Programda halk ozani Hüsamettin Okumus’un söyledigi türkülerle duygulanan misafirler, sanatçi Gonca Çoskun’un konseri ile horon oynayarak doyasiya eglendi. Programa katilan Bagcilar Belediye Baskani Lokman Çagirici’ya Gümüshane Dernekler Federasyonu baskani tarafindan plaket verildi.

Etkinligi düzenleyen Gümüshane Dernekler Federasyonu Baskani Bayram Demir, "Bugün Gümüshane’nin düsman isgalinden kurtulusunun 104. yilini hemserilerimizle ve Gümüshane’yi seven dostlarimizla birlikte kutluyoruz. Gümüshane’den katilan belediye baskanlarimizla, Istanbul’dan katilan belediye baskanlarimizla, yogun bir bürokrasi ve Gümüshaneli hemserilerimizle programi gerçeklestiriyoruz. Insallah bundan sonraki faaliyetlerimiz daha etkin, daha kalabalik ve daha büyük salonlarda olacak. Bugün burada bu bulunan bütün hemserilerime sonsuz sükranlarimi sunuyorum. Insallah bundan sonraki faaliyetlerimiz birlik ve beraberlik içinde daha güçlü bir sekilde devam edecektir” seklinde konustu.

Katilimcilardan Ali Nayir, “Gümüshane’nin kurtulus yil dönümünde burada bulunmaktayiz. Gümüshane’yi tanitmak amaci ile gerçeklestirilen bu programda Istanbul’un birçok ilçesindeki Gümüshaneli ile burada bulunmaktayiz bundan da gurur duyuyoruz. Burada Gümüshane’nin birçok yöresel ürünü bulunmaktadir. Bu programi düzenleyen ve bizleri bir araya toplayan dernek baskanlarimiza, milletvekillerimize ve Bagcilar Belediye Baskanimiza çok tesekkür ediyoruz devaminin da gelmesini istiyoruz” seklinde konustu.

Programa katilan Mehtap Yildirim ise, "Gümüshane Dernekler Federasyonu’nun yaptigi bu programda gerçekten memleketin özlemini ve kültürünü yasatmanin ne kadar önemli oldugunu fark ettim. Iyi ki buradayiz iyi ki bu coskuya da taniklik ettik” dedi.

Kaynak: İHA