Burnu Her Gün Milim Milim Eridi, 31 Ameliyat Geçirdi

Sakarya’nin Sapanca ilçesinde burnunda çikan sivilcenin ardindan cilt kanseri teshisi konulan 59 yasindaki Kazim Öztas’in burnu her gün milim milim eridi. 31 kez yüz ameliyati geçiren Öztas, tedavisinin devami için yardim istedi.

Burnu Her Gün Milim Milim Eridi, 31 Ameliyat Geçirdi


Güldibi Mahallesinde ikamet eden 59 yasindaki Kazim Öztas’a burnunda çikan sivilce sebebiyle Sakarya Egitim ve Arastirma Hastanesi Korucuk Kampüsü’nde cilt kanseri tanisi konuldu. Teshis sonrasinda Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Tip Fakültesi Hastanesi Onkoloji bölümüne sevk edilen Öztas, burada isin tedavisi gördü. 15 seans sonrasinda burnundaki kikirdagi eriyen Öztas, burada 31 kez yüz ameliyati geçirdi.

“Isin tedavisinde 15 seans gördü ve burnu kikirdagi eriyip döküldü”

Isin tedavisi neticesinde burnunu kaybeden Kazim Öztas’in oglu Erdem Öztas, “2009 senesinde babama cilt kanseri teshisi konuldu. Burnunda çikan sivilce ameliyatla alinmadi, isin tedavisine gönderildi. Isin tedavisinde 15 seans gördü ve burnu kikirdagi eriyip döküldü. Bundan dogan sebeplerden dolayi 31 defa ameliyat oldu ve bu süreçler sikintili geçti. Her defasinda daha da kötüye gitti. Düzeltmek için basini sisirdiler burnuna parça yapmak istediler olmadi, kolundan ve ayagindan parça aldilar yapilamadi. Suan hastaligi devam ediyor ve ayin 15’inde yeniden bir ameliyati var. Ameliyati devlet karsiliyor fakat yüzündeki maskeyi karsilamiyor ve maske baya bir maliyetli. Biz bu konuda bilgisi olan, yardimci olacak, destek olacak insanlari ariyoruz. Nasil olur, nasil bir maske yapilabilir” dedi.



“Kalici bir çözüm istiyoruz”

Sosyal medyada yardimlasma dernegi kuran ve Öztas için yardim kampanyasi baslatan Cüneyt Uzun, “Kazim amcamizin burnunda sivilce çikmasi neticesinde cilt kanseri teshisi koyulmus kendisine bununla alakali olarak 13 senede 31 kere ameliyat geçirmis. 15’inde bir ameliyati var ve bunun bedeli 50-60 bin lira tutuyor. Bunu biz dernek olarak elimizden geldigince karsilamaya çalisacagiz yalniz ameliyat yapilmisken kalici bir çözüm istiyoruz. Eger bir maske yapilirsa amcamiz bundan sonraki yasaminda daha rahat edecektir çünkü yeme ve içmede zorlaniyor” diye konustu.

Kaynak: İHA