Almanya'da Irkçi Saldiriya Ugrayan Camiye Eyalet Müstesarindan Ziyaret

Almanya’nin Kuzey Ren Vesftalya eyaletinde Diyanet Isleri Türk Islam Birligine ( DITIB ) bagli Sultan Ahmet Camisi’ne yapilan irkçi saldiri sonrasi Eyalet Uyum Müstesari Gonca Türkeli Dehnert camiyi ziyaret etti.

Almanya'da Irkçi Saldiriya Ugrayan Camiye Eyalet Müstesarindan Ziyaret


Almanya’nin Kuzey Ren Vesftalya eyaletinin Dortmund kenti Dorstfeld semtinde bulunan Sultan Ahmet Camisi’nin kapisina geçtigimiz Sali günü gamali haç çizilerek irkçi bir saldiri gerçeklestirilmisti. Kuzey Ren Vesftalya Eyaleti Uyum Müstesari Gonca Türkeli Dehnert, irkçi saldiriya ugrayan Diyanet Isleri Türk Islam Birligi’ne ( DITIB ) bagli Sultan Ahmet Camisi’ni ziyaret etti. Eyalet Uyum Müstesari Türkeli Dehnert ziyareti sirasinda yaptigi konusmada, bu tür saldirilarin polise haber verilmesini ve küçümsenmemesi gerektigine vurgu yaparak, hükümetin de bu tür saldirilara karsi önlem alinmasi için çalisacagini ifade etti.



Saldirganlar bir türlü bulunamiyor

DITIB Sultan Ahmet Camisi’ne irkçi saldiri gerçeklestirenlerin her yerde arandigi açiklanirken, Dortmund Emniyet yetkilisinin de katildigi ziyarette, cami yöneticileri cami girislerine daha kaliteli kameralar ve daha siki polis kontrolü için hükümetten destek talep etti.
Kaynak: İHA