Manisa'da Yarali Kizil Sahin Tedavi Altina Alindi

Manisa’nin Salihli ilçesinde duyarli vatandaslar tarafindan yarali halde bulunan kizil sahin, Salihli Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü ekipleri tarafindan tedavi altina alindi.

Manisa'da Yarali Kizil Sahin Tedavi Altina Alindi
Taytan Mahalle Muhtari Cafer Morbel ve mahalle sakinlerinden Hasan Aydogan, Salihli-Köprübasi yolu kenarinda yarali bir kizil sahin fark etti. Bitkin ve kanadindan yarali haldeki kizil sahini yakalayan Morbel ve Aydogan, yarali sahini Salihli Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü ekiplerine teslim etti. Yarali kizil sahin, Belediye Veteriner Isleri Müdürü Veteriner Hekim Birol Avci tarafindan ilk tedavisi yapildi. Avci, kizil sahinin sag kanadinin kirik oldugunu söyledi.



Belediye Veteriner Isleri Müdürlügünde ilk tedavisi yapilan yarali sahin daha sonra Salihli Belediyesi Sokak Hayvanlari Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezine götürüldü. Sahinin tedavi edildikten sonra Orman ve Su Isleri Bakanligi 4’üncü Bölge Manisa Il Sube Müdürlügü Doga Koruma ve Milli Parklar Salihli Sefligi yetkililerine teslim edilecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA