Hollanda'dan Istanbul'a Getirilen Dilara'nin Babasi Açiklamasi 'Cumhurbaskanimiz Bizi Gurbette Yalniz Birakmadi'

Cumhurbaskani Erdogan’in talimati üzerine Hollanda’dan Türkiye’ye getirilen lösemi hastasi Dilara Sahin’in babasi yasadiklarini anlatti. Baba Oguz Sahin, “Bugün Hollanda’da olsaydik evimiz cenaze evine dönecekti. Cumhurbaskanimiz bizi gurbet ellerde yaniz birakmadi” dedi.

Hollanda'dan Istanbul'a Getirilen Dilara'nin Babasi Açiklamasi 'Cumhurbaskanimiz Bizi Gurbette Yalniz Birakmadi'


Hollanda’da yasayan ve tedavi gördügü hastanede yasam savasi verirken hastane yönetiminin yasam fisini çekmeye karar verdigi Akut Lösemi hastasi Dilara Sahin Türkiye’ye getirildi.

Dilara’nin babasi Oguz Sahin’in Cumhurbaskani Erdogan’dan yardim talep etmesi sonrasi Saglik Bakanligina ait ambulans uçakla Istanbul Havalimani’na getirilen Dilara Sahin tedavi edilmek üzere Siyami Ersek Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne sevk edildi. Kizinin tedavisi için Istanbul’a getirilen baba Oguz Sahin yasadiklarini anlatti.

“HOLLANDA’DA OLSAYDIK EVIMIZ CENAZE EVI OLACAKTI”

Hollanda’da zor günler geçirdiklerini belirten baba Sahin, “Bugün bizim için kötü bir gün olacakti. Biz Allah’imiza inandik. Onun izniyle de Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in çabalari bize o aci günü yasatmadi. Allah Cumhurbaskanimizdan razi olsun. Bizi gurbet ellerde yalniz birakmadi. Bize varligini hissettirdi. Bugün Hollanda’da olsaydik evimiz cenaze evine dönecekti. Hatta daha aci bir halde olacaktik. Fis çekme durumundan dolayi. Sükür ki bugün gönlümüz rahat. Umutlu ve endiseli olarak beklesek te sonucun hayirli çikacagini umuyoruz çünkü Saglik Bakanligimiza güveniyoruz. Doktorlarimiza güveniyoruz. 2 gün öncesine kadar ümitlerimiz tükeniyordu. Saatleri sayiyorduk ama Türkiye Cumhuriyeti sesimizi duydu” diye konustu.



Öte yandan Dilara Sahin’in ambulans uçakla havalimanina getirilisi ve hastaneye sevki de cep telefonu kamerasina yansidi.

(Abdul Samet Kaya - Mustafa Ayabakan/IHA)
Kaynak: İHA