Iran Disisleri Bakanligi Sözcüsü Kenani Açiklamasi 'Avrupa'nin Iran Halkina Yönelik Ihaneti Defalarca Kanitlanmistir'

Iran Disisleri Bakanligi Sözcüsü Hüseyin Kenani, Avrupa ülkelerinin Iran’a yönelik müdahaleci açiklamalarina yönelik, "Bu ülkelerin Iran halkina yönelik ihaneti defalarca kanitlanmistir" dedi.

Iran Disisleri Bakanligi Sözcüsü Kenani Açiklamasi 'Avrupa'nin Iran Halkina Yönelik Ihaneti Defalarca Kanitlanmistir'
Iran Disisleri Bakanligi Sözcüsü Hüseyin Kenani, Avrupa ülkelerinin Iran’a yönelik müdahaleci açiklamalarina sert tepki gösterdi. Kenani, Iran karsitligi yapan Avrupa ülkelerini hedef alarak, "Bu ülkelerin Iran halkina yönelik ihaneti defalarca kanitlanmistir. Ülke halkinin medeni ve barisçil taleplerine karsi siddete basvuran ve protestocularin siddetli bir sekilde bastirilmasini emreden hükümetlerin, Iran’in ülke yasalarini uygulama konusundaki eylemlerine iliskin yorum yapma hakki yoktur" ifadelerini kullandi.

Iran Disisleri Bakani Hüseyin Emir Abdullahiyan da sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, Almanya’nin müdahaleci açiklamalarina tepki göstererek, "Terör, siddet ve nefretle mücadele açik bir uluslararasi sorumluluktur. Almanya bu konuyu kendi topraklari için kirmizi çizgi olarak görüyor. Ama araçsal bir sekilde, Iran’daki bu ugursuz olgulari tesvik ediyor ve onlara karsi mesru mücadelemizi ikiyüzlü bir sekilde mahkum ediyor" dedi.

Kaynak: İHA